112

Grote duinbrand in Santpoort-Noord, politie roept op gebied te verlaten

Foto: Inter Visual Studio

SANTPOORT NOORD – Er woedt een duinbrand bij de Duin- en Kruidbergerweg in Santpoort-Noord. De melding van de brand kwam rond kwart voor acht binnen bij de brandweer, waarna al snel is opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Dat betekent dat er veel brandweer ter plaatse is. De politie wil dat iedereen het duingebied verlaat.

(bronn: NH Nieuws / foto’s: Inter Visual Studio)

“Vooralsnog is er niemand gewond geraakt bij de brand”, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland aan NH Nieuws. Het is onduidelijk hoe groot de brand precies is, dat is de brandweer nu met een helikopter in kaart aan het brengen. Wel is duidelijk dat inmiddels een gebied van zo’n vijfhonderd vierkante meter in brand heeft gestaan.

NL-Alert
De politie verzoekt iedereen om het duingebied te verlaten. Omdat het lastig is om alle toegangswegen te sluiten. Om te zorgen dat iedereen in de buurt het gebied verlaat stuurt de politie een NL-Alert.

De brandweer is met veel wagens aanwezig om de brand te bestrijden. “Maar bluswater het duingebied in krijgen is altijd een uitdaging”, benadrukt de woordvoerder. De brandweer is een watertransportsysteem aan het opbouwen in de duinen.

Reacties

Cookieinstellingen