112

Duinbrand Santpoort-Noord gisteravond laat onder controle; groot gebied afgebrand

Foto: Inter Visual Studio

SANTPOORT NOORD – Er woedde gisteravond een grote brand in de Kennemerduinen bij Santpoort-Noord. De melding van de brand kwam rond kwart voor acht binnen bij de brandweer, waarna al snel werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Iets voor elf uur gisteravond gaf de brandweer het sein brandmeester.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Inter Visual Studio)

De brandweer is nog urenlang bezig geweest met het nablussen. “Er is  niemand gewond geraakt bij de brand”, vertelde een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland aan mediapartner NH Nieuws.

Volgens de brandweer IJmuiden zou ongeveer een hectare duingebied in brand hebben gestaan.

De brandweer was met veel wagens van meerdere korpsen uitgerukt om de brand te bestrijden. “Bluswater het duingebied in krijgen is altijd een uitdaging”, benadrukte de woordvoerder. De brandweer heeft een watertransportsysteem opgebouwd in de duinen. Ook gebruikte ze een brandslang van zo’n 1500 meter lang.

NL-Alert
De politie verzocht iedereen om het duingebied te verlaten. Enkele toegangswegen naar het gebied zijn afgesloten. Omdat het lastig is om alle toegangswegen te sluiten, en te zorgen dat iedereen in de buurt het gebied zou verlaten, werd er een NL-Alert verstuurd.

Reacties

Cookieinstellingen