Treinstakingen tijdens Formule 1-weekend volgens vakbondsvoorzitter VVMC niet uitgesloten

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – Treinstakingen tijdens het Formule-1 weekend zijn volgens vakbondsvoorzitter van VVMC Rob de Groot niet uitgesloten. Of er gestaakt gaat worden in het weekend waarop twaalf treinen per uur in de badplaats aankomen, is nog ‘onderwerp van bespreking’, zo laat De Groot weten op NH Radio.

(bron: NH Nieuws)

“Ik kan geen uitspraken doen over of de Formule 1 onderdeel is van ons actiemodel”, aldus vakbondsvoorzitter Rob de Groot. “Dan geef je de NS ook inzicht in wat er eventueel met de landelijke acties bedoeld wordt.”

Onderwerp van bespreking
Uitgesloten zijn acties tijdens het Formule 1-weekend niet: “Het zou een gevolg kunnen zijn. We weten niet of het (de staking, red.) plaats gaat vinden in die periode. Daarvoor hebben we ook al drie acties. De vraag is; gaan we er gelijk mee door, of tillen we het over het weekend heen. Dat is nog onderwerp van bespreking.”

Vakbonden FNV, VVMC en CNV maakten gisteren meer details bekend over de aangekondigde staking van NS-personeel. Medewerkers van het spoorbedrijf zijn ontevreden over de stukgelopen cao-onderhandelingen en leggen op 24 augustus het werk neerleggen in Noord-Nederland en op 26 augustus in het westen. Op respectievelijk 29 en 30 augustus volgen het noordwesten en Midden-Nederland. Of het daar bij blijft, is dus nog onduidelijk.

Eerder liet woordvoerder Hans Walthie van FNV Spoor juist weten dat er tijdens het Formule 1-weekend niet gestaakt zal worden.

Reacties

Cookieinstellingen