Fietspaden duinen dicht rond Formule 1

Foto: Natuurmonumenten

ZANDVOORT / VELSEN / HAARLEM – In verband met de drukte naar de Dutch Grand Prix worden de fietspaden in de Heerenduinen en Duin en Kruidberg afgesloten op de ochtenden van vrijdag 2, zaterdag 3, en zondag 4 september.

De fietsroutes naar het circuit gaan buitenom het Velsense duingedeelte. Je fietst langs de Heerenduinweg, het Spoorpad (langs de busbaan), de Duin en Kruidbergerweg en Velserenderlaan richting Bloemendaal en Zandvoort.

Wil je komen wandelen of hardlopen? Kom dan zonder fiets of kom ‘s middags. De afsluiting is alleen voor fietsers en alleen de drie ochtenden. Brommers en scooters moeten altijd buiten het duingebied om rijden.

De fietspaden in het duin zijn bochtig, hebben steile stukken en zijn niet geschikt voor grote stromen fietsers. Als er ook maar iets gebeurt kunnen de hulpdiensten er niet bij, omdat zij grotendeels afhankelijk zijn van diezelfde fietspaden. Daarom is besloten de fietspaden in Heerenduinen en Duin en Kruidberg tijdelijk te sluiten voor fietsers. Fietsers naar het circuit fietsen daarom buiten het duingebied om.

Let ook op bij de terugweg: na zonsondergang (dan rond 20.25u) is het duingebied niet meer toegankelijk, dat geldt altijd. Dat betekent dat de meeste circuit-bezoekers ook buitenom het duin terug moeten fietsen.

Op de website van IJmuiden vind je informatie over de routes (https://www.ijmuiden.nl/velsen-is-klaar-voor-dutch-grand-prix/ ) en op de website van het Nationaal Park vind je informatie over beperkingen in de duinen rond het Formule 1-weekend: www.np-zuidkennemerland.nl .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen