IKEA-filialen sluiten hun deuren een uur eerder

Foto: Wim Meijer Fotografie

De IKEA-winkels sluiten per 1 september een uur eerder. Dat betekent dat de woonwarenhuizen doordeweeks tot 20.00 uur in plaats van 21.00 uur te bezoeken zijn. Op zaterdag wordt de sluitingstijd vervroegd tot 19.00 uur al zijn er ook winkels die al om 18.00 uur dicht gaan. In Delft blijft de winkel doordeweeks nog wel tot 21.00 uur open.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

Volgens IKEA is de wijziging ingegeven door het gebrek aan winkelend publiek laat op de avond, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door het AD. Volgens de van huis uit Zweedse keten heeft de eerdere sluiting niets te maken met de personeelskrapte. Ook al staan er bij IKEA talrijke vacatures open.

IKEA stelt dat openingstijden ieder jaar worden geëvalueerd en zo ook dit jaar. “De behoeftes, voorkeuren en het winkelgedrag van onze klanten verandert. We zien dat in de latere avonduren slechts een klein deel van de aankopen plaatsvindt. ​Ook komen steeds minder nieuwe klanten in de avond binnen”, aldus de woordvoerder.

De restaurants van IKEA gaan logischerwijs ook eerder dicht. Vanwege het ontbijt openen de restaurants al wel een uur of een half uur eerder dan de winkel. Dit verschilt per filiaal. De restaurants sluiten altijd een half uur voor sluitingstijd van de winkel zodat klanten nog rustig naar de kassa kunnen.

Cookieinstellingen