Unieke Spelen in sportcomplex De Meent voor leerlingen Heliomare

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag vond in Sportcomplex De Meent in Alkmaar de eerste van twee Unieke sportdagen plaats. Sportdagen voor jongeren met een beperking, dit in het kader van de nationale Sportweek van NOC*NSF. Op de eerste dag ruim 400 leerlingen van de speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs scholen van Heliomare uit de hele regio, waaronder Alkmaar, Heemskerk en Wijk aan Zee.

Boogschieten, lasergamen, voetbal, trampolinespringen, karate, ICE Games, freerunnen, airbrush, balsporten, rolstoelsporten, spelletjes, ninja clinic en silent disco. De enthousiaste leerlingen van Heliomare uit de hele regio mochten het allemaal uitproberen tijdens de Unieke Spelen, georganiseerd door de regiocoördinator aangepast sporten van Sport-Z.

Boogschieten ook bij de Unieke Spelen een ‘schot in de roos’

De doelstelling van de Unieke Spelen is om de kinderen met een uitdaging te laten ervaren dat sporten vooral heel erg leuk is en dat er héél veel leuke sporten en spelletjes zijn waar ook zij aan mee kunnen doen. Vandaar ook de grote gevarieerdheid aan activiteiten gedurende deze dagen, waar het, naast de sporten die meer fysieke uitdaging vormen, ook mogelijk was om bezig te zijn met airbrush of met de unieke muziekbeleving van Silent Disco.

Silent Disco: da’s pas echt ‘stil genieten’

Begeleiding door leerlingen Horizon College
De vierdejaars leerlingen van Horizon College Sport & Bewegen verzamelden zich al vroeg bij sportcomplex De Meent. Zij assisteerden bij het verzorgen van de clinics, het begeleiden van de groepjes en het creëren van een veilige omgeving voor de deelnemers. Samen met het team van Sport-Z zetten zij een mooie en unieke dag neer voor alle leerlingen.

Drie van de begeleiders van Sport-Z en het Horizon College

“De (Heliomare) leerlingen zouden graag morgen terugkomen, dat kan niet omdat we dan al andere kinderen hebben uitgenodigd. Maar de leraren geven wel aan een mega sportdag als deze jaarlijks in hun programma te willen opnemen, dit brengt de deelnemers zóveel en dat straalt er vanaf. Iedereen die er vandaag bij was heeft het gevoeld en dat gevoel willen we nog lang vasthouden,” aldus Madeleine Stoop, regiocoördinator aangepast sporten en initiatiefnemer van het evenement.

Morgen is dus de tweede dag van de Unieke Spelen. Dan komen er rond de 300 leerlingen van Praktijkschool de Viaan en Praktijkschool Focus.

Redacteur/fotograaf Wim Meijer van Nieuws.nl was ook aanwezig bij deze bijzondere sportdag. Hij maakte de foto’s bij dit artikel.

Klik HIER voor de complete fotoserie van ruim 120 foto’s.

Reacties

Cookieinstellingen