Kabouterpad in Wijk aan Zee nodigt jonge kinderen uit tot bewegen

Foto: Wikipedia

WIJK AAN ZEE – Op zoek naar een buitenactiviteit voor de allerkleinsten? Ontdek het kabouterpad in Wijk aan Zee, een korte route vol leuke opdrachten speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De route wordt dinsdag 18 oktober officieel geopend door wethouder Ali Bal.

‘Lekker actief zijn in de natuur is superleuk. En het is ook nog eens gezond en goed voor de motorische ontwikkeling,’ zegt wethouder Ali Bal. Dinsdag opent hij het eerste officiële kabouterpad van de gemeente Beverwijk.

Leuke opdrachten voor kinderen van 3 tot 7 jaar
Een kabouterpad is een veilige route vol leuke opdrachten speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Startpunt van het nieuwe kabouterpad is naast de Badgastenkerk in Wijk aan Zee. Kabouter Piggel neemt kinderen en hun ouders mee op avontuur langs 15 paaltjes met opdrachten. Hazensprongen maken, liedjes zingen, takjes en blaadjes verzamelen…

Bewegen voor de allerkleinsten
Het idee voor het kabouterpad komt van Beverwijk Fit & Actief, hét sport- en beweegprogramma van de gemeente Beverwijk. ‘We krijgen regelmatig vragen over beweegmogelijkheden voor de allerkleinsten,’ vertelt Marja Pronk van Beverwijk Fit & Actief. ‘Om in die behoefte te voorzien, ontstond het idee om een Kabouterpad te maken. Met inwoners van Wijk aan Zee en met de kinderwerker van Welzijn Beverwijk hebben we gekeken welke locatie in Wijk aan Zee daarvoor het meest geschikt is.’

App en QR code
De keuze viel op een stukje van de bestaande wandelroute Rondje Wijk aan Zee. De route twee historische elementen: de bunker en de lunet. Het kabouterpad is te volgen via een QR code en met een speciale app voor de smartphone.

Meer kabouterpaden in Beverwijk en Wijk aan Zee: wie weet de leukste route?
‘Deze eerste kabouterroute is pas de start,’ zegt wethouder Ali Bal. ‘We willen graag meer kabouterpaden in Beverwijk en Wijk aan Zee. Ideeën voor leuke route zijn van harte welkom!’

Ideeën voor kabouterroutes welkom tot 1 december
Heb jij een idee voor een geschikte route? Stuur je idee voor 1 december naar [email protected] Wie weet wordt jouw route dan ook een officieel kabouterpad.

Dit zijn de eisen waaraan de route moet voldoen:

  • Leuk en leerzame route, in een inspirerende en vooral veilige omgeving
  • Voor kinderen van 3 tot 7 jaar
  • Maximaal 1 à 2 kilometer
  • Fijn als de buggy mee kan

De route is mogelijk gemaakt door het Leefstijlakkoord van Beverwijk Fit en Actief en is tot stand gekomen met hulp van Welzijn Beverwijk, Rondje Wijk aan Zee en het Kennemer Museum.

Reacties

Cookieinstellingen