Weekendtip: Wereldkampioenschap Living Statues in Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Van ludiek verschijnsel is het in 13 jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen wereldkampioenschap. Dit weekend vormt Alkmaar het podium voor de ‘levende standbeelden’. Naar verwachting geven er rond de 200  acte de presence waarvan er 90 meedoen met het echte wereldkampioenschap.

Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden. Allemaal zijn ze aangesloten bij het WLSF en vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Nederland.

Alle onderdelen van het festival zullen in en door het centrum van Alkmaar plaatsvinden. De beelden zullen langs een uitgezette wandelroute te bewonderen zijn. Deze route wordt duidelijk aangegeven.

Het programma van het World Living Statues Festival (WLSF) begint vanavond, zaterdag 15 oktober, met Statues by Night meet the Champions. De wandelroute start op het Canadaplein. De levende standbeelden staan opgesteld van 19.30u tot 22.30 uur.

Morgen, zondag 16 oktober, is de echte grote dag van het wereldkampioenschap. Dat begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De prijsuitreiking is rond 18.00 uur.

Behalve een editie voor volwassenen is er morgen ook een kids-edition. Kortom de moeite waard voor jong en oud om dit weekend een bezoekje aan de kaasstad te brengen.

Hieronder een beeldimpressie van een eerdere editie, toen in Valkenburg.

Reacties

Cookieinstellingen