Telstar wint voor tweede keer op rij

Hoofdrol voor Glynor Plet

VELSEN – Het lijkt erop dat Telstar de juiste toon te pakken heeft. Voor de tweede keer op rij wisten de manschappen van Mike Snoei de volle drie punten binnen te halen. Was het vorige week jong PSV dat in eigen huis moest toezien hoe de Witte Leeuwen winnenD van het veld gingen, dit keer moest Roda JC het ontgelden.

Al na 15 minuten keek uit team uit Kerkrade tegen een 2-0 achterstand aan. Twee doelpunten waarin aanvoerder Glynor Plet een hoofdrol speelde. In de 12e minuut zorgde hij er met een subtiele assist voor dat David Min vrij voor Roda-keeper kwam te staan en de 1-0 kon binnenschieten.

Twee minuten later mocht Plet aanleggen vanaf 11 meter nadat Lennerd Daneels een voorzet van Jonathan Mulder tegen de arm gekregen zou hebben, althans volgens scheidsrechter Pol van Boekel. Omdat er geen VAR was kon dit niet worden weerlegt, hoewel de tv-beelden sterk de indruk maakten dat de bal de schouder en het gezicht van Daneels raakte. Foutje van de ‘scheids’ dus. Glynor Plet maakte echter geen foutje en zorgde vanaf de stip voor het tweede mandje aan het scorebord.

Hoewel Roda vooral in de tweede helft het meeste balbezit had bleef het echte gevaar voor het doel van Ronald Koeman jr beperkt tot vooral enkele acties uit de tweede lijn van aanvaller Bryan Limbombe. Het duurde uiteindelijk tot de 4e minuut van de blessuretijd voordat ook Roda JC tot scoren kwam. Met een aanvallende actie bracht diezelfde Limbombe de bal voor het doel, waarna Dylan Vente alsnog kon zorgen voor het enige doelpunt van de Limburgers.

Door de overwinning op Roda JC staat Telstar nu op de 11e plaats in de Keuken kampioen Divisie. Volgende week gaan de Velsenaren op bezoek bij Jong AZ. Maar eerst gaat Mike Snoei met zijn mannen woensdag op bezoek bij de Koninklijke HFC voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.