Nieuw maatwerktraject voor zij-instromers kinderopvang

Foto: Nova College

Nova College is de opleidingspartner van de Samenwerkende Kinderopvang (SKO) en Randstad Zorg en Welzijn voor een nieuw maatwerktraject voor zij-instromers in de kinderopvang. Het gaat om een versneld opleidingstraject, waarbij zij-instromers beginnen met een voortraject van 4 maanden. De eerste groep is in oktober begonnen.

Het is een gezamenlijk ontwikkeld programma waarin de deelnemers vanaf het begin praktijkgerichte opdrachten uitvoeren, die bijdragen aan de opbouw van een loopbaanportfolio. Daarnaast levert dit leerrendement op bij de instroom in de versnelde bbl opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang (mbo niveau3).

De bij SKO aangesloten partners van de kinderopvang verzorgen inspirerende gastlessen. De deelnemers behalen in dit voortraject hun eerste certificaat: Beweegkriebels!. Beweegkriebels is erkend als Goed Onderbouwd in de databases met Sport- en beweeginterventies van Kenniscentrum Sport en Bewegen en Centrum Gezond Leven.

Opleidingsmanager Marja Hellemons: ‘Deze mooie samenwerking draagt bij aan het werken aan oplossingen voor de tekorten op de arbeidsmarkt.’

Voor meer informatie: novacollege.nl.

Reacties

Cookieinstellingen