Grafmonumenten in verschillende stijlen en van eigentijdse materialen

Foto: Memorabel Afscheidsmonumenten

Wanneer iemand begraven is moet er na een tijdje een grafsteen of grafmonument komen. Op de begraafplaatsen staan vooral de standaard grafstenen, die erg veel op elkaar lijken. Maar dat kan ook anders. Zoekt u voor uw dierbare iets anders dan een standaard steen dan zijn er mooie alternatieven met een unieke vormgeving en een aparte stijl. Om de keus wat te vergemakkelijken zetten we in dit artikel voor u een paar stijlen grafmonumenten en grafkunst op een rijtje.

(Bron: Memorabel Afscheidsmonumenten)

Na het overlijden van een dierbare volgen meestal hectische dagen waarin van alles geregeld moet worden voor de uitvaart. Liefst natuurlijk een uitvaart die past bij de overledene. De tijdsdruk waarbinnen dit allemaal gedaan moet worden, is niet makkelijk. En dan is er natuurlijk ook nog het bijbehorende verdriet om het verlies en het gemis. Het uitzoeken van een passend gedenkteken kan één van de zaken zijn die geregeld moet worden. Er zijn veel stijlen grafmonumenten en ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Om de keus wat te vergemakkelijken zetten we hier voor u een paar stijlen grafmonumenten op een rijtje.

Modern en eigentijds
In het geval van het verlies van uw dierbare, probeert u natuurlijk te bedenken wat hij of zij gewild zou hebben. Wat past het best bij hem of haar? Wat past bij het karakter en de leefstijl van die persoon? Past een moderne en eigentijdse stijl bij die persoon? Als dat het geval is kan een dergelijk modern grafmonument volledig naar eigen wens worden ontworpen. Hierbij worden vaak eigentijdse materialen zoals RVS, cortenstaal en glas gebruikt. Ook is een combinatie met bijvoorbeeld brons, versteend hout en hardsteen mogelijk.

Abstract
Past een abstract gedenkteken misschien beter bij uw overleden dierbare? Met een abstract grafmonument kunt u veel kanten op. Een abstract en/of gestileerd grafmonument kan dan natuurlijk ook in nauw overleg met u als nabestaande ontworpen worden. Ook hier kunnen veel verschillende moderne materialen (met kleur) voor gebruikt worden. Op deze wijze creëert u voor uw overleden dierbare een mooi en passend grafmonument. Een mooie en passende gedenkplaats waar u als nabestaande naartoe kunt gaan om stil te staan bij uw geliefde dierbare.

Kleurrijk en speels
Kleurrijke en speelse grafmonumenten zijn geliefd in de treurige situatie van overleden kinderen en baby’s. Deze lichte gedenktekens vol kleur kunnen natuurlijk ook juist symbool staan voor een volwassen persoon met een hele kleurrijke en dynamische persoonlijkheid en die vol vreugde in het leven stond.

Kunstzinnig en artistiek
Hield uw overleden dierbare van kunst en moderne vormgeving of was hij/zij zelf een artistiek en kunstzinnig persoon? Dan zijn er veel mogelijkheden voor grafkunst; een passend artistiek grafmonument, dat in  samenspraak met nabestaanden bijzonder persoonlijk en uniek ingevuld kan worden. Zo verwerkt Grafkunstenaar Jeroen Stok regelmatig persoonlijke elementen in zijn gedenktekens. Dat varieert van vingerafdrukken, handtekeningen tot zelf gemaakte beeldjes en zelfs schilderijen gemaakt door de overledene.

Kortom: in plaats van een standaard grafsteen kunt u ook een persoonlijk en passend grafmonument kiezen dat in samenspraak met de nabestaanden wordt ontworpen.

Reacties

Cookieinstellingen