Deelscooter en -fietsen in Noord Holland geen succes; Go Sharing trekt zich terug

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD HOLLAND – Deelvervoerbedrijf Go Sharing gaat weg uit de meeste dorpen en steden in Noord-Holland. Volgens het bedrijf is het niet rendabel, er wordt te weinig gebruik gemaakt van de deelscooters en fietsen.

Go Sharing is op dit moment nog te vinden in Beverwijk, Haarlem, Zandvoort, Alkmaar, Egmond aan Zee, Haarlemmermeer en Hilversum. Alleen provinciehoofdstad Haarlem blijft straks nog over, blijkt uit een overzicht op de website.

Overigens vertrekt Go sharing ook uit veel gemeenten in andere provincies. Landelijk gezien blijven er nog maar 13 van de 45 gemeenten over waar de deelscooters en -fietsen zijn uitgezet.

Een woordvoerder van het bedrijf laat aan mediapartner NH Nieuws weten dat het plek voor plek wordt afgebouwd. “We zien vooral dat het gebruik gewoon heel erg laag is in een aantal gemeenten. We kunnen daar de operatie niet onderhouden”, aldus de woordvoerder.

Hij vindt het wel jammer dat het bedrijf deze stap moet maken. “We hadden gehoopt meer duurzame impact te kunnen maken, ook als aanvulling op het openbaar vervoer.” De woordvoerder vertelt dat de deelscooters die terug worden gehaald, worden verdeeld over de steden waar het bedrijf nog wel actief blijft. “Een ander deel zullen we alvast klaarmaken voor de helmplicht die op 1 januari in gaat. De voertuigen die we niet kwijt kunnen, kunnen we tijdelijk opslaan.”

Overigens is lang niet iedereen rouwig om het vertrek van de deelscooters in steden. Vaak liggen er deelscooters op hun zijkant in het gras of worden ze achtergelaten in het water. Dit heeft volgens Go Sharing geen invloed gehad op de beslissing om te stoppen in deze steden.

Reacties

Cookieinstellingen