Bazaar Beverwijk en Heijmans onderzoeken mogelijkheid bouw van o.a. 3 tot 4 duizend woningen

Parkeerterrein van de Beverwijkse Bazaar
Parkeerterrein van de Beverwijkse Bazaar
Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Heijmans en De Bazaar hebben een intentieovereenkomst gesloten om samen de haalbaarheid te onderzoeken van circa 29 hectare gebiedsontwikkeling met ruimte voor 3.000 à 4.000 duurzame woningen, recreatie, horeca, openbare voorzieningen en natuurlijk De Bazaar zelf.

Het gezamenlijke doel is om het levendige gebied van De Bazaar verder te ontwikkelen naar een plek waar winkelen, wonen, ontmoeten en werken samenkomen. De samenwerking houdt onder meer in dat Heijmans haar kennis en expertise op het gebied van gebieds- en projectontwikkeling inzet bij de voorgenomen ontwikkeling van het gebied. Na een initiële verkenningsfase heeft De Bazaar besloten om de haalbaarheid voor deze majeure gebiedsontwikkeling ten noorden van het Noordzeekanaal in Noord-Holland exclusief verder te onderzoeken met Heijmans.

De Bazaar centraal in gebiedsontwikkeling
De Bazaar bezit vele ingrediënten voor de doorontwikkeling tot een meervoudig te gebruiken gebied. In aanvulling op het behoud van de winkels, boetieks en outlets, die voornamelijk in het weekend toegankelijk zijn, zien beide partijen aantrekkelijke kansen in het toevoegen van meerdere functies, zoals een hotel, woningen, stadstuinen, scholen en andere hoogwaardige voorzieningen die passen bij een hoogstedelijk gebied. Nieuwe woningbouw biedt kansen voor het huisvesten van multicultureel samengestelde groepen bewoners, hun interactie met mensen die in het weekend De Bazaar bezoeken en met talrijke ondernemende families die daar hun boterham verdienen.

Inzetten op leefbaarheid en gezonde leefomgeving
Met haar projecten draagt Heijmans bij aan het creëren van groene, gezonde en leefbare wijken en buurten. De samenwerking met De Bazaar voor de ontwikkeling van het Bazaar terrein sluit daar naadloos op aan. Al eerder was Heijmans betrokken bij de realisatie van de gebiedsontwikkeling Broekpolder in Heemskerk en Beverwijk en bij transformatieopgaves zoals het Kooiplein in Leiden en de wijk Katendrecht in Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen