Café de Zon kan door dankzij de bewoners van Wijk aan Zee.

WIJK AAN ZEE –  – Geruime tijd zag het ernaar uit dat ‘de Zon’ uit Wijk aan Zee zou verdwijnen, toen de voormalige eigenaren, Ad en Carla van Schie, besloten om een punt te zetten achter hun horecabestaan en van hun pensioen te gaan genieten.

Het Café ging in de verkoop en de ontwikkelaars dienden zich al aan om het café, of liever gezegd de locatie, aan te kopen. Het zou betekenen dat het café plaats zou moeten maken voor vermoedelijk een appartementengebouw. Een scenario waar een groep Wijk aan Zeeërs niet aan moest denken.

Deze groep, met als voortrekkers Jacky de Vries en Saskia van der Meij, is het uiteindelijk gelukt om  via een crowdfundingsactie een startkapitaal te verwerven als basis voor de verdere financiering, met als resultaat dat Café de Zon nu per 1 oktober een doorstart heeft kunnen maken.

In bijgaand interview van IJmond Nieuws vertellen Jackie en Saskia het hele verhaal van de 2 jaar durende moeizame weg naar de uiteindelijke recente doorstart en over de verdere plannen met het café.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen