55+

Verrassende première Kerstcircus Haarlem met o.a. wereldster Hans Klok

Donderdag 22 december 2022 rond 19:30 uur vond in Haarlem de verrassende première plaats van Kerstcircus Haarlem.  Verrassend, omdat behalve de presentatie van een eerste klas Circusshow, ook het publiek bij de kleurrijke voorstelling werd betrokken en clown Kevinski behalve lachsalvo’s ook zorgde voor ontroering en respect.

Tekst Charles Duijff/info Duursma Groep, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Bron: Programma-magazine Duursmagroep: Duursma Groep Events brengt naast Nationaal Circus Hollandia maar liefst vier top-producties met sfeer en beleving, (zie website-link verderop in dit artikel) Het Kerstcircus Haarlem staat van 22 december 2022 tot 8 januari 2023 in het Reinaldapark in Haarlem (Bij de Prins Bernhardlaan)

Spreekstalmeester Harold Verwoert opende de show en introduceerde de circusartiesten. Harold zingt bovendien verdienstelijk en maakte zijn entree met kerstrepertoire, dat het publiek natuurlijk van harte meezong. De stemming zat er meteen in!Clown Kevinski heeft een belangrijke missie! Hij wil behalve clown ook goochelaar worden en nu naar verwachting illusionist Hans Klok het publiek in het circus komt betoveren, wil hij natuurlijk van hem leren. Met passie probeert de clown een rood doekje weg te toveren uit zijn hand, maar keer op keer mislukt dat. Deze rasclown wist vanaf zijn 10e levensjaar dat hij clown wilde worden, nadat hij een clown in Cirque du Soleil aan het werk had gezien. Kevinski is acteur, hij danst en speelt mime en vermaakt en ontroert jong en oud. Als een rode draad door de voorstelling werkt hij aldoor aan zijn goocheltruc en krijgt uiteindelijk hulp van Hans Klok, die hem beschouwt als Pamela Anderson, maar dan beter! (Hieronder probeert Hans hem te helpen….maar)Als u weten wilt hoe dat allemaal afloopt, bezoek dan zeker de voorstelling en geniet ook van de Danguir Troupe die meerdere hoogwaardige circusacts ten uitvoering brengen, zoals de ‘hoogdraad’ (koorddansen) en het Rad Des Doods… Behalve Clown Kevinski zorgt ook clown Angelo Chaves voor grote hilariteit, wanneer hij een aantal mensen uit het publiek uitnodigt in de Piste van Kerstcircus Haarlem. Natuurlijk vervult illusionist Hans Klok een belangrijke rol in de show, zowel vóór als na de pauze (zie ook openingsfilmpje) Hans woont op de rand van Haarlem en wil niets liever dan de Haarlemmers (maar natuurlijk ook bezoekers uit de wijde regio) betoveren! Immers, zoals het Klok(je) thuis tikt…. Hans brengt zijn nieuwste illusies mee en werkt met een aantal ‘betoverende’ assistentes…Tja en werk je met zulke mooie dames, dan speel je eigenlijk ook een beetje met vuur….Had u recent schaatskoorts? Beleef dan mee hoe het is wanneer je dat op twee vierkante meter moet doen….Superjongleur Rafael Gil is onnavolgbaar en de Oekraïense krachtpatser Andrey Vouk jongleert met autobanden van wel 6 kilogram of meer…. Van de deze geweldige première-voorstelling zijn vele foto’s genomen KLIK HIER voor het FOTOALBUM

en……er zijn circusartiesten die brengen alles in de piste in evenwicht !! FIJNE CIRCUS (Feest)dagen namens de redactie van Nieuws.nl)

De websitelink naar de website van….

Kerstcircus Haarlem

Interview dat ik had met Hans Klok ten tijde van corona….. Daarin ook zijn levens- en carrièreloop….

Illusionist Hans Klok, geplande optredens door covid nog te vaak een ‘illusie’ op zich

Reacties

Cookieinstellingen