Warmte in ‘Warme Kamers’ van Leger des Heils als de energierekening thuis te hoog wordt

BEVERWIJK – Sinds 1 november heeft het Leger des Heils overdag de deuren geopend van meer dan honderd buurthuiskamers, zodat mensen in de koude maanden op een gezellige manier kunnen besparen op de energierekening.

Het Leger des Heils over het waarom van de ‘Warme Kamers’
“We leven in dure tijden. Omdat het prijsplafond van de energierekening pas eind januari op de rekening te voelen is, zullen veel mensen thuis de verwarming en lampen niet aan willen zetten. Het Leger des Heils wil hen niet in de kou laten zitten. Daarom hebben we de buurthuiskamers geopend. Iedereen dag kan men dar terecht om te studeren, voor een kopje koffie of een kom soep, voor een spelletje met je kinderen of gewoon om een boek te lezen. Onder de naam ‘Warme Kamers’ willen we ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan”.

Ook Beverwijk kent drie Warme Kamers. Twee zijn gevestigd in de Bibliotheek (vestiging Kerkplein Beverwijk en in het jeugdservicepunt in Wijk aan Zee) en een op de eigen locatie van het Leger des Heils aan de Geysendorfferlaan 4 in Beverwijk.

IJmond Nieuws ging langs, dronk een kopje koffie mee en maakte bijgaande reportage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen