55+

Bekende band uit de regio Ampzing Genootschap bestaat 25 jaar

Het bekende Ampzing Genootschap, ook bekend in de IJmond en omstreken, bestaat 25 jaar. De basis van de band werd gelegd in kunstenaarsdorp Ruigoord nabij het Havengebied van Amsterdam, in bijzijn van ondermeer tekenaar Eric J. Coolen, Henny Leeflang, Neil Russell, Pieter Rust en Lennaert Vallentgoed en is onderdeel van stichting Wilt Vleesch.

Dit jubileumjaar willen de leden allerlei optredens doen. Nieuws.nl houdt een vinger aan de pols. Verderop treft u een link naar de website. Inmiddels maakt ook Joost Mulder al 15 jaar deel uit van het Ampzing Genootschap. Hij vertelt daarover in het openingsfilmpje. Hieronder een foto van Ruigoord nabij Havengebied Amsterdam. Het Ampzing Genootschap treedt, ik gaf het al aan, dus ook regelmatig op in de IJmond en omgeving. Zo ook afgelopen zondag 8 januari 2023 in het Kennemer Theater, in het voorprogramma van The Ramblers, een jazzy dansorkest, dat werd opgericht op 1 september 2023.  Het Ampzing Genootschap speelt gezellig repertoire, wat ook nummers bevat die passen bij het repertoire dat The Ramblers vertolken. De naam van Theo Uden Masman, de oprichter van The Ramblers komt zelfs ook voor in een van de nummers van het Ampzing.

Ook tekenaar Eric Coolen maakt als gitarist deel uit van het Ampzing Genootschap. Hieronder enkele foto’s van de Ampzing-leden die zondag 8 januari optraden. (hieronder bassist Alain Timmers) Eric J Coolen Fons Stam Henk Tijbosch Henny Leeflang

Klik hier voor de WEBSITE van het Ampzinggenootschap

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen