Pieter de Waard stopt als algemeen directeur van Telstar

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN ZUID – Het is de langstzittende Voorzitter in het Betaald Voetbal  in ons land: Pieter de Waard. Al bijna 17 jaar staat hij aan het roer bij de Witte Leeuwen. Per 1 juni a.s. komt daar echter een eind aan. Gisteren maakte hij  bekend iets anders te gaan doen.

De 62-jarige De Waard vindt het na zeventien jaar tijd voor een nieuwe invulling van zijn leven, zoals hij in onderstaande verklaring aangeeft:

“2023 is begonnen en het belooft bijzonder te worden. Voor mij persoonlijk wordt het zeker bijzonder. 21 juni a.s. word ik eindelijk 63 en word het mijns inziens tijd voor wat anders. Zeven weken geleden heb ik per 1 juli a.s. mijn ontslag ingediend. Wat is er gebeurd? Dat doe je niet zomaar zullen enkelen denken. Er zal wel wat aan de hand zijn denken anderen! En dat is zo. Ik ben het namelijk zat. Ik ben het zat om te twijfelen of mijn toegevoegde waarde kan voortduren. Twijfelen aan mijn houdbaarheidsdatum. Twijfel of ik de aangewezen persoon ben om de club nóg verder te brengen. Maar wat het zwaarst weegt is dat ik mijzelf wil bevrijden van de enorme verantwoordelijkheid die ik, dag in dag uit, voel als het om het welzijn van onze club gaat. Achttien seizoenen zorg voelen, en daardoor te vaak op de rand functioneren, ik wil het niet meer.

Samen met commissaris Jan Kees van der Leek heb ik desondanks gekeken of er een tussenweg zou kunnen zijn. Bij de club blijven maar met een andere invulling. Na verschillende gesprekken kwam ik tot de conclusie dat toch niet te willen. Weliswaar wil mijn hart dat graag maar mijn verstand weerhoudt mij er uiteindelijk van.

De club zal onder leiding van de volgende directeur ongetwijfeld veranderen, zoals het na mijn start ook anders ging. De nieuwe eindverantwoordelijke wil ik op geen enkele manier voor de voeten lopen. De mogelijke veranderingen wil ik niet van dichtbij meemaken, niet in de weg staan en zelfs die verdenking wil ik niet laden. Wegblijven, zeker in aanvang, is daarom het beste, voor de nieuwe directeur, voor de club en ook voor mij.

Weet dat ik niet over één nacht ijs ben gegaan. De afgelopen vier jaar ben ik zelf intensief met hashtag dewaardout bezig geweest. Al voor de pandemie schoten die gedachten wortel en had ik daarover intern al informele gesprekken. Direct na de pandemie kwam de herinnering aan Piexit weer tot leven en heb ik met Jan Kees de eerdergenoemde gesprekken gevoerd. Even daarvoor had ik al een loopbaanbegeleider in de arm genomen en daarenboven is mijn vrouw Jiska mijn grootste toeverlaat. Zij kent mij door en door en helpt mij vaak knopen doorhakken. Zo ben ik tot mijn weloverwogen besluit gekomen.”

De RvC van Telstar heeft een adviescommissie met 3 personen ingesteld om in samenspraak met de naastbetrokkenen bij de club eerst een profiel op te stellen en vervolgens de procedure voor opvolging van Pieter de Waard in te gaan.

Reacties

Cookieinstellingen