Telstar te sterk voor Jong AZ: na 7 minuten eindstand al op scorebord

Glynor Plet met de 1-0 op zijn slof
Glynor Plet met de 1-0 op zijn slof
Foto: Dennis Gouda

Velzen Zuid – Een wervelend begin voor de Witte Leeuwen. Met nog maar 7 minuten op de klok lag de bal al in het netje achter Jong AZ-doelman Daniël Deen, dit via (hoe kan het anders) Telstar spits Glynor Plet, die raak schoot op aangeven van Yahya Boussakou.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Dennis Gouda

Al was het al na 7  minuten, toch was het al geheel volgens de veldverhouding, want Jong AZ had in die beginperiode weinig in te brengen tegen het team van Mike Snoei. En ook in het verloop van de eerste helft kwamen de Alkmaarse beloften er totaal niet aan te pas.

Uiteindelijk duurde heet tot diep in de tweede helft voordat ook Jong AZ van zich liet spreken via een een individuele actie van Soulyman Allouch die zichzelf vrijspeelde en verrassend op goal schoot. Telstar-keeper Ronald Koeman Jr. liet zich echter niet verrassen en pakte de bal knap uit de rechterbovenhoek.Even later, in de 75e minuut van de wedstrijd was het opnieuw Ronald Koeman die een hoofdrol voor zich opeiste, alleen dit keer in negatieve zin. In een wilde poging om een counteraanval van Jong AZ onschadelijk te maken schoffelde hij Nick Koster ondersteboven. Het leverde hem een rode kaart op, waarna Joey Houweling nam zijn plekje onder de lat mocht overnemen en Telstar met 10 man  verder moest.Het gaf Jong AZ in de slotfase nog de kans om wat aan te dringen. Dit leidde echter niet meer tot echte kansen, waardoor de 10 van Telstar toch de volle 3 punten pakten.

Door de overwinning op Jong AZ staat Telstar nu in het linker rijtje op een 10e plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Volgend weekend spelen de Velsenaren uit tegen FC Dordrecht, de nummer 18. Jong AZ, nu op een achtste plaats, mag komende maandag al weer aan de bak, uit tegen TOP Oss.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.

Klik HIER voor de uitgebreide foto-impressie van fotograaf Dennis Gouda.

Reacties

Cookieinstellingen