Tweede nederlaag op rij voor Magnus Carlsen tijdens Tata Steel Chess

Magnus Carlsen in problemen tegen Nodirbek Abdusattorov
Magnus Carlsen in problemen tegen Nodirbek Abdusattorov
Foto: Wim Meijer Fotografie

AMSTERDAM / WIJK AAN ZEE – Was het eergisteren al een sensatie dat de Nederlandse grootmeester Anish Giri de volle winst pakte tegen de regerend wereldkampioen, vandaag moest Magnus Carlsen opnieuw de overwinning laten aan zijn opponent, dit keer de Oezbeekse schaakgrootmeester Nodirbek Abdusattorov.

Doordat Anish Giri vandaag tot remise kwam tegen de 17-jarige Rameshbabu Praggnanandhaa uit India heeft Abdusattorov nu ook de leiding in het toernooi van de Nederlander overgenomen. Giri staat nu op een 2e plaats op een half punt achterstand.

Net als Magnus Carlsen moest ook Jorden Van Foreest een tweede nederlaag tijdens dit toernooi incasseren, met als gevolg dat hij nu, om maar even in wielertermen te praten, de ‘rode lantaarndrager’ is.

Ook een tweede nederlaag voor Jorden Van Foreest

De vijfde speelronde van Tata Steel Chess werd vandaag gespeeld in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, waar ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart de schaakgrootmeester verwelkomde op het veld. Daarbij ging de aandacht nadrukkelijk uit naar Magnus Carlsen die van Sjaak Swart een gesigneerd Ajaxshirt in ontvangst mocht nemen.Uiteraard was daar ook het moment voor een groepsfoto tegen het decor van thuishaven van Ajax. Daarna poseerden de schaakgrootmeesters nog even achter het bord, wellicht in de wetenschap dat fotograferen in de speelzaal een lastige opgave zou worden.Het had er alle schijn van dat men in Amsterdam nog even was blijven hangen in Blue Monday, want de speelzaal was sfeervol blauw verlicht… Voor Magnus Carlsen en Jorden Van Foreest werd ’t in ieder geval een ‘Blue Thursday’. Maar als het goed is dan is er maar één zo’n dag per jaar, en het toernooi duurt nog lang. Nog 8 speelrondes, wel te verstaan, waarin nog alles kan draaien.

Klik HIER voor de foto-impressie van de 5e speeldag in de Johan Cruijff ArenA (hieronder een kleine selectie)

Reacties

Cookieinstellingen