55+

Beatle- Elvis- en Zeezendermuseum Alkmaar breidt uit: Openingsfeest met live-bands 25 maart a.s.

In Alkmaar vindt u in de Pettemerstraat 12A het Beatle- Elvis- & Zeezendermuseum. Aanvankelijk was op dat adres alleen het grootste Beatlemuseum ter wereld gevestigd, maar in 2021 werd dat uitgebreid met een Elvismuseum. Het Elvismuseum was daarvoor 20 jaar gevestigd in Culemborg.

Tekst foto’s en film Charles Duijff (bekijk en beluister ook openingsfilmpje)

Het Zeezender Museum toont een collectie van natuurgetrouwe modellen van diverse zeezend-schepen, welke zijn gebouwd door Hans Hettelder.

Doordat de collecties van de drie musea nog altijd regelmatig worden uitgebreid met items verkregen vanuit de gehele wereld, is de ruimte nodig aan uitbreiding toe. Actueel beschikt het museum over 1200 m2 en daar komt,  nu een aangrenzende meubelzaak vertrekt, door de ruimte van die meubelzaak toe te voegen nogeens 1200 m2 museum bij.

In verband daarmee sluit het museum tijdelijk op 27 februari 2023 en op 25 maart 2023 volgt een feestelijke opening met live bands. Volg voor meer informatie het nieuws op de website van het museum (link onderaan dit artikel) Klik hier voor WEBSITE BEATLES ELVIS en ZEEZENDERmuseum

Reacties

Cookieinstellingen