55+

Nederlandse ecoloog Franke van der Laan, bedenker ‘MEERbomen.nu’ verovert Duitsland met Mehrbäume.jetzt!

Foto: Charles Duijff

Op veel locaties in Nederland zet ecoloog Franke van der Laan zich o.a. met hulp van vrijwilligers al jaren in voor onze natuur en dus ook voor ons klimaat. Franke bedacht ‘Meerbomen.nu’ een campagne van Urgenda, de landelijke organisatie ter bevordering van duurzaamheid en innovatie in Nederland.

Franke laat het niet alleen bij woorden, dus niet uitsluitend bij advies waar het gaat om zijn passie voor de natuur. Hij bemoeit zich dagelijks letterlijk fysiek met de natuur en werkt aan tal van projecten om natuuromstandigheden op zo veel mogelijk plaatsen te verbeteren.

Franke beheert de Stichting MEERGroen, een organisatie die gaat voor een wereld die in balans is met het ons omringende ecosysteem. Daarbij willen betrokkenen niet kosten en rendement leidend laten zijn, maar ecologisch evenwicht en plezier in het samen creëren van een groenere wereld. Dit unieke initiatief, waarbij naast Franke van der Laan vele enthousiaste vrijwilligers zijn betrokken, is inmiddels terecht opgevallen bij onze oosterburen. In Duitsland kreeg Meerbomen.nu inmiddels de naam Mehrbäume.jetzt! Daarmee bereikt Franke welverdiende internationale aandacht voor zijn harde werken in ons aller belang.  Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de betrokken collega’s en vrijwilligers, allemaal mensen die de daad bij het woord voegen waar het gaat om liefde voor onze natuur. (links naar relevante websites onderaan dit artikel)

Duitsland, Kleve

Kleve (of Kleef) is een kleine stad in de Duitse grensstreek bij Nijmegen. Op een sanatoriumterrein, mooi gelegen in het groen, waren veel zaailingen te halen. Met een groep natuurliefhebbers, bestaande voor de helft uit Nederlanders en voor de ander helft uit Duitsers ging men recent aan de slag. Belangstellenden waren een burgemeester, de beheerder, maar liefst 3 kranten én de West Duitse Rundfunk (WDR)

Dat leverde 1.200 boompjes op en dus veel PR in de lokale kranten en op de nationale TV. Zie onderstaand filmpje. Maar nóg belangrijker: het smaakt absoluut naar meer! Franke van der Laan en zijn medewerkers gaan proberen om ook de Duitse zorgen over klimaat en biodiversiteit om te zetten in positieve actie!

De redactie van Nieuws.nl feliciteert Franke en alle betrokkenen met dit behaalde succes.

Voor wie meer wil weten over de hierboven genoemde organisaties, hieronder treft u de relevante website links.

Klik hier voor website MEERbomen.nu

Klik hier voor website Stichting MEERgroen.nl

Klik hier voor website Urgenda.nl

Reacties

Cookieinstellingen