55+

Fraaie katten winnaars met (inter)nationale minnaars

Katten horen in Nederland tot de meest populaire huisdieren en wellicht is dat internationaal het geval. Niets ten nadele van onze trouwe vriend de hond trouwens, ook die dragen we internationaal een warm hart toe. Afgelopen weekend  kwamen meer dan 400 katten met hun baasjes/begeleiders naar de Mundikat Winnershow.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (Klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting)

Mundikat is lid van de FIFe ( Fédération Internationale Féline) is een federatie van kattenregisters, die heeft besloten dat iedere FIFe vereniging sinds 2011 zijn beste katten mag belonen met de nieuwe titel ‘National Winner (NW)’ Er bestaan >40 lidorganisaties in even zovele landen. ‘Blue eyes….baby’s got blue eyes….’Op een groot podium in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep werden de meest uiteenlopende rassen en katten-schoonheden getoond. ‘Geshowd’ moet ik eigenlijk zeggen, immers het is de Mundikat Winnershow. ‘Hello everybody’Dat wil niet zeggen dat de dieren die niet winnen minder fraai zijn. De winnaars hebben volgens de keurmeesters nét even wat verfijndere eigenschappen. Best moeilijk lijkt me, om die eigenschappen te beoordelen. Als leek vind ik ze eigenlijk allemaal mooi…. In het filmpje hieronder vertelt een keurmeester iets over haar taak. Het gaat over… enfin kijk en luistert u maar….

Ik trof zelfs een ‘Hollands Kamp’ op de Kattenshow. Even vroeg ik me af of ‘voetbalkatten’ er de scepter zwaaien…..(zie ook openingsfilmpje)

De baasjes en bazinnetjes gedroegen zich gezellig en maakten spontaan het show-verblijf even voor me open. Dat verblijf zorgt er natuurlijk voor dat de katten niet rond gaan lopen in de hal, of zouden kunnen ontsnappen. Zonder bewaking van hun baasjes bleven de katten ‘behind bars’ Het viel me overigens op dat de dieren zich uiterst rustig gedroegen tijdens al die belangstelling. Er valt natuurlijk veel te vertellen over alles wat de stichting Mundikat precies doet. Daarom onderaan het artikel de link naar hun website. Tevens treft u daar een website-link naar een album met alle foto’s. Hieronder wat mij betreft een ‘mini LION’ Wat een mooie manen!HEEE…HEREN !!!! wat krijgen we nou? Ik kan het niet nalaten ook even een foto te tonen van mijn eigen drie jaar oude kater Mickey. Vanwege zijn looks ‘Mickey Clooney’ Hij moet buiten de poezen van hem afslaan…..

KLIK HIER voor de website van Mundikat

KLIK HIER voor het album met alle foto’s

Reacties

Cookieinstellingen