55+

NH: Benefitactie 555 levert € 41.189 op: woensdag opnieuw actie vanuit Beeld & Geluid Hilversum (radio & TV-zenders)

In hoog tempo kwam de ene na de andere grote naam voorbij. Het lukt rasartiesten als Cor Bakker, Brigitte Kaandorp, Roel van Velzen en Candy Dulfer om tegenwicht te bieden aan de serieuze ondertoon van de avond.

In het openingsfilmpje doen Trijntje Oosterhuis, Veldhuis & Kemper, Cor Bakker en Leoni Jansen een oproep.

Bron giro 555: Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Beeld & Geluid in Hilversum wordt die dag omgetoverd tot het actiecentrum van Giro555. Vanuit daar worden live programma’s gemaakt en er komt een belpanel met bekende Nederlanders. Dit alles met één doel natuurlijk: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is.

Bron NH Nieuws:

Aan het applaus en enthousiasme van het publiek in de Haarlemse Philharmonie is te horen dat dit de namen zijn waar ze voor gekomen zijn.

Als presentator Jan Douwe Kroeske de afwezigheid van Willeke Alberti aankondigt omdat ze ziek is, gaat er een hoorbare golf van teleurstelling door de zaal. Deze tegenslag lijkt harder binnen te komen bij het publiek dan de verhalen van al het leed in de getroffen gebieden, zo’n tienduizend kilometer verderop.

De avond werd geopend door de Turks-Nederlandse zangeres Karsu met een emotioneel en persoonlijk verhaal. Tijdens de optredens die volgden, voelde het publiek de pijn en het leed van de ramp. Daarnaast was er ook ruimte voor een sprankje hoop op een nieuwe toekomst. Burgemeester Jos Wienen en Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, lieten aan presentator Jan Douwe Kroeske weten dat gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland ieder een grote donatie doen.

Aan het einde van de avond ontving Garance Reus-Deelder, directeur van Plan Nederland namens Giro 555, een cheque van directeur Edwin van Balken met daarop de tussenstand van € 41.520. De horeca-opbrengst na afloop van het concert bracht het totaalbedrag van de avond op € 44.189.

Hieronder: Benefietconcert Philharmonie v.l.n.r. Edwin van Balken, Jan Douwe Kroeske en Garance Reus-Deelder met de cheque met de tussenstand. Fotograaf: Peter van Heun“Grote, grote dank aan de artiesten en een ieder die zich heeft ingezet voor deze avond. Al deze gelden zijn bescheiden bijdragen aan de enorme hulp die nodig is. Ik ben trots dat wij met elkaar dit binnen enkele dagen hebben georganiseerd en ik hoop dat er naast deze bescheiden bijdrage nog veel meer geld gedoneerd wordt aan Giro 555” aldus directeur Edwin van Balken van Philharmonie Haarlem.

Woensdag natuurlijk hoop op een record-bedrag…..

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen