Urban Walk Haarlem: unieke wandeltocht van 12 of 20 kilometer langs 30 Haarlemse highlights

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Op zondag 5 maart vindt de tweede editie van de Urban Walk Haarlem plaats. Tijdens deze unieke en bijzondere wandeltocht lopen deelnemers langs en door de bekende highlights van de stad. De wandelaars worden verrast door mooie parken, monumenten en interessante architectuur. Op de route vinden deelnemers onder andere diverse versnaperingen, stempelposten en verrassende (muzikale) acts.

Ontdek Haarlem
De Urban Walk Haarlem biedt de deelnemers een uniek parcours van 12 of 20 kilometer dat ze door en langs een tal van bekende locaties en onontdekte plekken leidt. Tijdens de route wordt er een bezoek gebracht aan onder andere Museumhuis Barnaart, het Stadhuis en het Frans Hals Museum. Highlights als de Kloostergangen en de diverse monumenten laten de rijke geschiedenis van de stad zien. De wandelaars die de route van 20 km lopen, zullen ook door de Filmkoepel en langs de Koningkerk lopen.De ruim 30 hoogtepunten worden toegelicht met locatieborden. De wandeltocht wordt gecombineerd met leuke (muziek)acts wat het deelnemen aan de Urban Walk Haarlem tot een onvergetelijke dag maakt! Onderweg is er de nodige verzorging en zijn er stempelposten. Na de inspanning worden alle wandelaars beloond met een welverdiende unieke herinnering.

De start en finish bevindt zich in het Frederikspark. Kijk hieronder voor de volledige route en locaties:
Inschrijven
Inschrijven is nog mogelijk tot en met zaterdag 4 maart, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht. Meer informatie en inschrijven via deze link.

Urban Walk Series
Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van steden in Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en animatie kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht. Dit jaar bestaat de Urban Walk Series uit 6 steden. Naast Haarlem worden ook in Den Haag, Groningen, Rotterdam, Breda en Utrecht Urban Walks georganiseerd. Er kan op dit moment ook nog ingeschreven worden voor Urban Walk Den Haag op 13 mei en de Urban Walk Groningen op 21 mei.

Hieronder de aftermovie van de editie van 2022:

 

Reacties

Cookieinstellingen