55+

Opening Martin Meijer’s fraaie- en realistische Rocksterren-expositie ‘Pop Art’

Wie fan is van muziek uit de jaren 60 t/m 90 uit de vorige eeuw, – en wie is dat niet- wordt automatisch fan van de zeer fraai- en realistisch geschilderde portretten van diverse pophelden uit die tijd. Het zijn unieke creaties van Kunstschilder Martin Meijer, die met acrylverf kleurrijke afbeeldingen maakte van artiesten als Ozzy Osbourne, Slash, Alice Cooper, Bruce Springsteen, Barbra Streisand, Amy Winehouse en nog veel meer topacts uit de vorige eeuw.

Tekst, foto’s en film: Charles Duijff

Ook de Nederlandse zangeres Eva Simons is kleurrijk uit de verf gekomen. Hoewel Martin Meijer de voorkeur heeft voor jongere dames, gaat het schilderen van de mannelijke pophelden uit genoemde periode hem gemakkelijker af. ‘Mannen worden knapper naar mate ze ouder worden’ wordt regelmatig beweerd, maar in elk geval vertoont hun huid in de meeste gevallen ‘de sporen der jaren’. Juist die gelaatskenmerken, rimpels en groeven in de huid, maken het voor Martin Meijer makkelijker de portretten herkenbaar af te beelden. ‘Met een jong- en strak gelaat heb ik veel meer moeite om met schilderen een gelijkenis te treffen’ vertelde Martin me. (zie en beluister ook openingsfilmpje).

Bekijk je zijn afbeeldingen van de pophelden, dan zie je dat je mede door de gelaatscontouren de artiest gemakkelijker herkent. Gitarist, songwriter, zanger, producer en medeoprichter van de Engelse rockband The Rolling Stones Keith Richards (hieronder) is daarvan een goed voorbeeld.Overigens schilderde Martin een vierluik van de nog altijd optredende Rockband. Voor kunstliefhebbers geeft dat onmiddellijk (en na al die jaren eindelijk)  ‘Satisfaction’ !! (foto Martin Meijer)De expositie Pop Art in het Naaiatelier Haarlem is de eerste solo-expositie van de schilder. Na een lange periode waarin hij zich bezighield met beeldhouwen, richt Martin zich nu op het portretteren van pophelden. Het Haarlemse Naaiatelier, eigendom van Hans Goes en partner, is een intieme- en knusse  expositieruimte, bijzonder geschikt voor soortgelijke exposities. Omdat deze ruimte in dit geval te beperkt is,  om alle immense werken te laten zien, hangen er nog twee vierluiken van de schilder in de omliggende panden. Ook de Platenslager (voormalig Paardenslager) in Spaarnwouderstraat 100 doet mee aan deze expositie. In aangrenzende panden hangen Martin’s afbeeldingen van The Beatles en de Popgroep KISS…. Ik fotografeerde ze achter glas, dus dat geeft afbeeldingen die beter zou kleuren in ‘Der Spiegel” Beatles & KISS…Het ultieme ‘All You NEED IS LOVE’ zou ik willen zeggen. De Art schilderijen van Martin Meijer, zijn sinds 17 februari en t/m 19 februari van 12.00 – 17.00 uur te bewonderen in Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124, Haarlem. Hieronder een filmpje van de opening van de expositie door Hans Goes

KLIK HIER voor de WEBSITE van het NAAIATELIER met alle info

 

Reacties

Cookieinstellingen