55+

2e Zandvoort Light Walk brengt bijna 6500 wandelaars op de been

Zaterdag 18 februari 2023 was de avond van de 2e editie van de Zandvoort Light Walk. Dat bracht maar liefst 6500 deelnemers de been, die konden genieten van een als altijd door Le Champion (websitelink onderaan) perfect georganiseerde wandeltocht, over afstanden variërend van 6 kilometer (de family walk) tot 14 en 18 kilometer.

Foto’s Wim Meijer, film Charles Duijff, tekst Wim & Charles:

Het betreft een wandeltocht, die behalve een fysieke prestatie vooral ook een culturele beleving is, dankzij de in totaal 18 kunstzinnige lichtontwerpen die tijdens de routes te zien waren.

Meer deelnemers dan voor corona

Met de Zandvoort Light Walk heeft Zandvoort er duidelijk een grote publiekstrekker bij. Zaterdagavond was dus de 2e editie. De eerste dateert alweer van 3 jaar geleden. Toen verschenen er zo’n 5000 wandelaars aan de start. Daarna viel alles echter 2 jaar stil als gevolg van corona. De ervaring is nu dat de meeste sportevenementen na corona te maken hebben met een terugval in het aantal deelnemers. De Zandvoort Light Walk vormt dus een uitzondering. Ten opzichte van 2020 startten er nu dus 30% meer deelnemers!

Deelnemers konden dus kiezen voor meerdere afstanden, wandelingen door gevarieerde parcoursen samengesteld door Le Champion en overal werd gezorgd voor prachtige- en indrukwekkende lichtobjecten.

Het meest populaire wandelafstand bleek de 14 kilometer. Deze afstand telde maar liefst 3300 deelnemers! Maar ook de Family Walk bleek populair met 1600 lopers, waaronder vooral ook veel jeugd. Dan was er ook nog de 18 kilometer voor de echte diehards!  Die mochten, gelet op die afstand, al om 17.45 uur het spits afbijten. Daarna gingen iedere 10 minuten opnieuw zo’n 500 lopers van start.

Eén van de hoogtepunten was de passage van het Zandvoortse Circuit, waar de wagens van Race Planet de ultieme plek vormden voor sportieve selfies, terwijl de lichtkunst in de Hugenholtzbocht met de geprojecteerde finishvlag ronduit indrukwekkend was! (tekst gaat steeds door na de foto’s)Wie heeft ’t over donkere winteravonden? Welnu, op Zandvoort was daar in ieder geval zaterdagavond geen sprake van. Want in- en rond Zandvoort leek alles licht te geven: veel huizen, de lichtkunst langs de verschillende routes, en ook de wandelaars zelf die in veel gevallen ook van alles droegen wat maar enigszins licht gaf, van lampjes tot fluoriserende kledij en het complete assortiment van ‘glow in the dark’. (hieronder de Haltestraat waar sommige figuranten ‘de boel op stelten’ zetten….)Reddingsboot, watertoren, vuurspugers en Disney-figuren

Hoezeer de deelnemers genoten van de loop was tijdens de routes bleek meer dan duidelijk uit het enthousiasme bij de lichtacts. De verlichte reddingsboot op het strand (hieronder), de iconische watertoren in wisselende kleuren, het voetbalveld weergegeven in waxinelichtjes, de vuurspugers op het strand, de verlichte Disneyfiguren voor heel veel kinderselfies… alles bij elkaar een avond om met volle teugen van te genieten. Meer loopevenementen in Zandvoort

In feite kunnen we de Zandvoort Light Walk zien als een voorproefje van datgene wat er de komende 5 weken nog komt. Zo kunnen de wandelliefhebbers op zaterdag 25 maart hun hart ophalen tijdens de 30 van Zandvoort, terwijl de hardlopers de dag daarna ‘los’ kunnen tijdens de Zandvoort Circuit Run. En alsof dat nog niet genoeg is kan men een maand eerder, zondag  26 februari alvast ‘oefenen’ tijdens de Pre-Run Zandvoort Circuit Run.

Hieronder (naast het openingsfilmpje) een tweede filmimpressie….wie weet ontdekt u beelden van uzelf, of van familie en vrienden….

Foto’s en film

Behalve de foto’s die in dit artikel zijn gepubliceerd, heeft Wim Meijer nog vele andere foto’s gemaakt. Wim liep een groot deel van het parcours mee, dus die foto’s betreffen vele plaatsen op het parcours! ! KLIK hier voor alle foto’s

KLIK HIER voor de website van LE CHAMPION

Reacties

Cookieinstellingen