“Veel huiswerk” voor Telstar na recordnederlaag (7-0) tegen Heracles

Veel huiswerk voor Telstar na 'Snoei-harde' nederlaag

ALMELO / VELSEN – Een lastige avond voor Telstar gisteravond in Almelo waar de Velsenaren een uiterst efficiënt Heracles troffen. Met goede moed en het initiatief in de eerste 10 minuten leek de weg naar de derde periodetitel nog helemaal open. Een illusie die anderhalf uur later volledig was verdwenen.

Na het eerste fluitsignaal leek Telstar nog van plan om Heracles een lastige avond te bezorgen. Terwijl Heracles nog wat zoekend en onzeker oogde ging het team van Mike Snoei meteen op zoek naar het doel van Michael Brouwer, wat in de 7e minuut resulteerde in een grote kans via een vrije schop van de Griekse aanvaller Christos Giousis. Zijn schot werd gekeerd door Brouwer en ook het daarop volgende schot vanuit de rebound ging maar ternauwernood voorlangs.

Na die eerste tien minuten was het toch Heracles dat de score opende. Via een uitval over links van Emil Hansson kwam de bal voor bij Anas Ouahim, die de bal genadeloos achter Ronald Koeman jr. in het net schoot.

Na de openingstreffer kon Telstar nog een klein kwartiertje hoop koesteren op een gelijkmaker. Die hoop werd in de 23e minuut tenietgedaan door Nikolai Laursen die vrij kon inkoppen en daarmee de score verdubbelde. Nog één keer kwam Telstar dicht bij een aansluitingstreffer toen Glynor Plet in de 26e minuut op aangeven van Davin Min vrij voor doelman Brouwer kwam maar de bal, in plaats van binnen te glijden, wonderlijk over het doel werkte.

Daarna ging het snel. Tien minuten later was het opnieuw Anas Ouahim die raak schoot, en toen in de 36e minuut Samuel Armenteros binnen de lijnen werd gebracht was er voor Telstar helemaal geen houden meer aan. Nog geen vier minuten in het veld zorgde hij de met de mooiste goal van de wedstrijd voor de 4-0.

In de tweede helft was Telstar niet bij machte om de achterstand te verkleinen waarna, in het laatste kwartier, Heracles genadeloos toesloeg met eerst Hansson, die voor de 5-0 tekende, en tot slot nog tweemaal Armenteros, die met zijn heattrick zorgde voor de horroruitslag voor de gedesillusioneerde Witte Leeuwen.

Door de overwinning doet Heracles nog volledig mee voor rechtstreekse promotie. Telstar staat nu op de 10e plaats van de Koeken Kampioen Divisie. Vrijdag komt Eindhoven op bezoek in Velsen. Voor die tijd heeft Mike Snoei, zoals hij zelf na de wedstrijd aangaf, veel huiswerk te doen.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.