55+

Volop lente in Noord-Holland met een Lentetuin waar muziek in zit

NOORD HOLLAND – Het is lente… en dat willen we weten ook! Op de dag dat de meteorologische lente van start is gegaan voeren ook in het Noord-Hollandse Breezand de lentekriebels de boventoon. Daar is vandaag, woensdag 1 maart, de traditionele Lentetuin van start gegaan.

Tot en met zondag 5 maart kan iedereen genieten van de eerste echte lentebloemenshow. Drie jaar geleden was Lentetuin Breezand ongeveer de enige bloemenshow die doorgang kon vinden. Toen was corona nog net niet in ons land. Daarna was het gebeurd met alle bloemenfestijnen in ons land. Maar dit jaar kan gelukkig alles weer. Het thema van de lentetuin Breezand is ‘Muziek’. Bob Marley, The Blues Brothers, The Beatles en Elvis, we komen ze allemaal tegen.Duizenden tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s, lelies en vele andere bijzondere bolgewassen zijn verwerkt in fraaie bloemrijke decors en talloze bloemstukken, die er met elkaar voor zorgen dat in de komende dagen naar verwachting zo’n 20.000 bezoekers kunnen genieten van deze natuurlijke kleurenpracht. De Lentetuin is de resultante van het werk van vaste arrangeur Martin Elling.Lentetuin in Breezand kent inmiddels  een geschiedenis van 40 jaar. Dit is de 41e editie. De eerste dateert van 1981 toen de 1e Lentetuin op initiatief van 12 kwekers werd georganiseerd in de Hobaho-hal aan de Zandvaart onder de naam Bolbloemenshow Noordelijk Zandgebied.

Inmiddels is het Noordelijk Zandgebied is uitgegroeid tot het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld en is daarmee ook de Lentetuin meegegroeid tot wat het nu is: een evenement dat, behalve een bloemenshow waar eerder Koningin Beatrix (2005) en Koning Willem-Alexander (2015) hun ogen uitkeken, meteen ook een vakbeurs is voor kwekers uit de regio. Hieronder filmpje waarin Sjim Kapiteijn vertelt over de show. (tekst gaat steeds door na de foto’s)

Lentetuin Breezand als ideale plek voor selfies

Redacteuren van Nieuws.nl Charles Duijff en Wim Meijer gingen op de eerste dag van de Lentetuin een kijkje nemen en maakte bijgaande reportage met uitgebreide beeldimpressie en een interview met Sjim Kapiteijn van Stichting Lentetuin Breezand. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Openingstijden, locatie en toegangsprijs Lentetuin Breezand:
De Lentetuin is open tot en met zondag 5 maart om de volgende tijden:

  • Woensdag: 1 maart 2023     10.00 – 19.00 uur
  • Donderdag: 2 maart 2023     10.00 – 21.00 uur
  • Vrijdag: 3 maart 2023     10.00 – 22.00 uur
  • Zaterdag: 4 maart 2023     10.00 – 22.00 uur
  • Zondag: 5 maart 2023     10.00 – 18.00 uur

Locatie: Sportcomplex ZAP, Ceresplein 1, 1764 HD Breezand. De toegangsprijs bedraagt € 9,50 (kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 3,50 en kinderen tot en met 3 jaar gratis). Kijk voor meer informatie over de Lentetuin Breezand op de website https://lentetuin.nl/.

Klik HIER voor de uitgebreide foto-impressie van Wim Meijer. Hieronder een kleine selectie:

Reacties

Cookieinstellingen