Kinderen bakken massaal pannenkoeken voor ouderen op Nationale Pannenkoekdag

Foto: Koopmans

NOORD HOLLAND – Op vrijdag 17 maart gaan scholieren van 148 basisscholen in Noord-Holland pannenkoeken bakken voor ouderen. Dit gebeurt in het kader van de Nationale Pannenkoekdag.

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. ‘Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,’ aldus Marieke Grit van Koopmans, een van de initiatiefnemers van de Pannenkoekdag.

Tijdens deze 16de editie doen 1.510 scholen in Nederland mee. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo’n 162.500 pannenkoeken bakken. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 45.000 koksmutsen.

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren sinds 2007 Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen, zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen