112

Minister van Justitie Dilan Yesilgöz-Zegerius bezoekt Brandweer Kennemerland

HAARLEM – Minister van Justitie Dilan Yesilgöz-Zegerius bezocht op 8 maart op de internationale vrouwendag de Brandweerkazerne in Haarlem. De kazerne maakt deel uit van de Brandweer Kennemerland. De minister ging in gesprek met diverse brandweerdames over nieuwe technieken en over brandveilig ondernemen.

Foto’s en film en tekst Charles Duijff

Daaraan vooraf ging een powerpoint-presentatie verzorgd door jonge vrouwelijke brandweerdames over brandveilig ondernemen. De minister ging vervolgens in gesprek met de dames, nieuwsgierig naar hun ambitie voor het brandweerwerk en met veel belangstelling voor hun taken. Bovendien heeft zij veel belangstelling voor omstandigheden, die tijdens het werk hun veiligheid zoveel mogelijk moeten waarborgen. Ook bedreiging van hulpverleners kwam ter sprake.

Yesilgöz-Zegerius: “Onze vrijheid en veiligheid is niet vanzelfsprekend. Ik wil dat in ons land, iedereen zich vrij en veilig voelt. Daar ben ik iedere dag mee aan de slag, samen met al die mensen die staan voor onze veiligheid. Brandweermannen en -vrouwen zijn helden, die iedere dag met gevaar voor eigen leven klaar staan om mensen te redden en branden te blussen. Daar heb ik groot respect voor. Ik hoor dan ook graag wat ik kan doen om hen daarbij maximaal te ondersteunen.” (hieronder enkele brandweerdames in gesprek met minister)Soms worden brandweerlieden bij bezoek in een woning geconfronteerd met erbarmelijke huiselijke omstandigheden, waarbij de veiligheid en gezondheid van de bewoner(s) ernstig gevaar loopt. “Zo kan het niet meer verder” is dan het oordeel. De minister deelde het belang van hechte samenwerking tussen diverse instanties die gezamenlijk die veiligheid van bewoners kunnen waarborgen. Uiteraard is dit ook de zorg van het lokale bestuur, maar de minister neemt dit zeker mee als bijzonder aandachtspunt voor haar persoonlijke werkzaamheden. Ook het Haarlemse raadslid mevrouw N.M.N. (Nienke) Klazinga (VVD) nam deel aan het gesprek en ook zij beschouwt hechte samenwerking tussen relevante instanties van groot belang. (Hieronder links mevrouw Klazinga)Na de Powerpoint-presentatie en de gesprekken gingen de brandweerlieden en het raadslid met de minister op de foto en vond op het terrein van de Brandweerkazerne een demonstratie plaats van het openknippen van een auto, noodzakelijk wanneer bij een ongeval iemand is klem geraakt. Dit maakt deel uit van de vele werkzaamheden waarbij de brandweer nagenoeg dagelijks wordt ingeschakeld (Zie filmpje verderop)

..

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen