Werklesdagen voor studenten Hotelschool Nova College in voormalige Koepelgevangenis

Foto: Aangeleverd

Cupola XS, het kennis- en innovatiecentrum voor het MKB in de voormalige Haarlemse koepelgevangenis, gaat een samenwerking aan met de Hotelschool van het Nova College. Jaarlijks zullen acht studenten van de opleiding tot Facilitair Leidinggevende hun werklesdagen in de praktijk doorbrengen in de Haarlemse Koepel.

Gezamenlijke waarden Nova College en Cupola XS
De opleiding aan het Nova College tot Facilitair Leidinggevende op mbo-niveau 4 duurt drie jaar. Een flink deel hiervan bestaat uit leren in de praktijk. Studenten leren onder andere om belevings- en servicegericht te werken. Zorgen voor een goede sfeer en een prettig werkklimaat staat hierbij centraal. Belangrijke pijlers van de opleiding zijn flexibel reageren, proactief handelen en zoals gezegd belevings- en servicegericht werken. Zaken die ook Cupola XS als belangrijke waarden uitdraagt.

Intensievere samenwerking onderwijs en bedrijfsleven
“Deze samenwerking past precies in onze visie om niet alleen te ondernemen op het publiek-private snijvlak, maar om ook het onderwijs intensiever te betrekken bij het bedrijfsleven en visa versa. We zijn er trots op dat wij na de zomer de eerste lichting studenten verwelkomen en mogen begeleiden op onze geweldige locatie”, aldus Valerie Vallenduuk van Cupola XS.

Leeromgeving ontdekken als medewerker én leidinggevende
Een aantal toegewijde docenten zijn als coach en begeleider beroepspraktijkvorming van de opleiding nauw betrokken bij het samen inhoud geven aan het leren in de praktijk. Docent, coach en begeleider Marloes Huigen: “Bij Cupola XS komen onze studenten in het eerste studiejaar 20 weken praktijkervaring opdoen -middels werklesdagen- op de volgende afdelingen: receptie, events en gebouwbeheer. Het is de bedoeling dat de studenten in hun derde jaar terugkomen in deze praktijkomgeving, om als leidinggevende nieuwe eerstejaars studenten te gaan begeleiden. We zien een grote meerwaarde in deze nieuwe samenwerking.”

Over Cupola XS
Cupola XS is de techcampus voor digitalisering en innovatie van het MKB. Het complex in de voormalige Haarlemse koepelgevangenis omvat 1000 m2 aan co-workspaces direct onder de iconische koepel, 40 private offices, vergader- en trainingsruimtes. Cupola XS organiseert ook toonaangevende events over tech en business.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen