Oók in Noord Holland kan de vlag weer omgedraaid

Foto: Charles Duijff / compilatie Pixabay

Landelijk behaalde de Boer Burger Beweging (BBB) dankzij leider Caroline (Carolina) van der Plas een monsterzege bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die verkiezingen vinden eens in de vier jaar plaats, dat was voor het laatst op 20 maart 2019.

Volgens onderzoek van Ipsos, wereldleider in betrouwbaar marktonderzoek, daalt de VVD in de Eerste Kamer van 12 naar 10 zetels, vijf zetels minder dan BBB en GroenLinks/PvdA. Veel stemgerechtigden in Nederland steunen de BBB, en er zijn vast ook veel stemmers die met hun stemkeuze kenbaar maken tegen het beleid van de huidige coalitie te zijn.

Ten gevolge van deze indrukwekkende verkiezingsuitslag, zal de huidige coalitie een beroep moeten doen op samenwerking met de BBB en/of GroenLinks/PvdA, om voor wetgeving en beleid een meerderheid te waarborgen in de Eerste Kamer.

Gezond verstand

Carolina  van der Plas is voormalig journaliste en communicatiemedewerker, afkomstig uit Deventer. Zij presenteerde in januari van dit jaar haar boek én tevens schrijversdebuut ‘Gewoon gezond verstand’, dat werd uitgegeven door Uitgeverij Prometheus. Ze toont sowieso aan, in voor iedereen begrijpelijke bewoordingen, dat de samenleving politieke verandering wil en dat je met gezond verstand, met empathie én door samenwerking grotere stappen voorwaarts kan maken, waar het gaat om de oplossing van de vele problemen en kritieke situaties waarmee onze huidige politici moeten dealen.

De vlag kan weer om?

De definitieve verkiezingsuitslag moet nog komen, maar in elk geval mogen onze boeren de verkiezingsuitslag ook beschouwen als steunbetuiging vanuit de samenleving. Met dát gevoel kan de vlag weer om en we mogen dromen met z’n allen, dat de huidige generatie snel een eigen vlag kan ophangen aan een betaalbare woning, die is gebouwd in een gezonde natuur en vooral ook in een vreedzame wereld!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen