55+

Grootste Beatles-museum ter wereld heropent na forse uitbreiding met extra museumhal

Vanaf 27 februari tot 25 maart 2023 is met grote inzet gewerkt aan de uitbreiding van het Beatles – Elvis & Zeezendermuseum. Er werd een 2e aangrenzende hal bijgetrokken, waarna de broodnodige extra ruimte werd verkregen om de uitgebreide museumcollectie zo overzichtelijk mogelijk te kunnen tonen.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Wat de Beatles-verzameling van het Alkmaarse museum betreft, die collectie wordt al beschouwd als de grootste Beatles-museum-waardige collectie ter wereld! Op de shirts van de kleindochters van museumdirecteur/eigenaar Azing Moltmaker staat danook met trots geschreven: Mijn opa is de grootste fan van de Beatles en hij heeft het grootste Beatlesmuseum ter wereld (zie openingsfoto en filmpje)

Bij binnenkomst in de nieuwe museumhal treft u een vrij toegankelijk winkelgedeelte met Beatles/Elvis CD’s, puzzels, koffiemokken, shirts en nog veel meer. Voor bezoek aan het museumdeel moet u net als voorheen een kaartje kopen. Dat kost € 15,- voor bezoek aan alle drie museumdelen. (Hieronder een rasechte Beatlesfan)De opening werd verricht door de kleindochters van eigenaar Azing. Vanwege de grote drukte was het maar voor een enkele fotograaf mogelijk daarvan een foto te maken. Maar de openingsfoto maakt een hoop goed. Hieronder in het groot wanneer u er op klikt….Diverse live-acts zorgden voor een feestelijke omlijsting. Hieronder een foto van het optreden van een Elvis-zanger (zie ook openingsfilmpje)Een duo zong Beatle-repertoire. Hun namen moet ik u helaas schuldig blijven (foto hieronder)Er was zelfs een Elvis-robot die zong. De jonge zanger LEVI en zangeres Marta zongen samen met de robot (zie filmpje hieronder)

Sommige bezoekers staken even over via het zebrapad op Abbey Road. Dit keer 1 Beatle en 4 BeatlelerinnenHieronder vertelt Hans Hettelder van het Zeezendermuseum over zijn passie

Ook de radiozender RADIO MONIQUE was tijdens de opening aanwezig (website-link verderop)

Heropening Beatles-Elvis-Zeezendermuseum

Hieronder nog enkele afbeeldingen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen