Nova College en House of Barbers starten opleiding barber

Foto: Nova College

KENNEMERLAND – Nova College Uiterlijke Verzorging en House of Barbers van Triple ThreaT in Haarlem verzorgen een gezamenlijk ontwikkelde opleiding tot barber. In januari zijn de eerste acht jongeren begonnen, de lessen volgen zij in de barbershop House of Barbers van Triple ThreaT.

De studenten zijn jongeren uit het netwerk van Triple ThreaT met de ambitie om barber te worden, maar voor wie de standaard opleidingsroute niet de weg is die zij willen bewandelen. De opleiding bij House of Barbers biedt hen de kans zich te ontwikkelen op een manier die bij hen past.

De nieuwe barbers opleiding leidt op tot hetzelfde mbo diploma als de opleiding Haarstylist heer (mbo niveau 3). Afhankelijk van de ambities en ontwikkeling van de student kan deze ook uitstromen op niveau 2, Kapper, of op niveau 4, Salonmanager heer.

Docent Vannechio legt uit voor wat voor jongeren deze opleiding geschikt is: ‘We zoeken ambitieuze, ruwe talenten en gemotiveerde jongeren die er van houden om direct aan de slag te gaan in de praktijk. Welke opleidingsroute je ook kiest, wij helpen je op je weg bij het beheersen van de technieken, het ontwikkelen van je eigen stijl en unieke skills: ‘Where barbers become local heroes and young talents become professionals.’

House of Barbers is het initiatief van Philip Schemmekes, medeoprichter van Triple ThreaT, en Bas van Riessen, destijds opleidingsmanager Uiterlijke Verzorging bij het Nova College. Vanuit de al bestaande samenwerking tussen Triple ThreaT en het Nova College hebben zij een kappersopleiding ontwikkeld voor jongeren voor wie naar school gaan geen optie is. Joachim Franssen die het stokje van Bas van Riessen heeft overgenomen: ‘Door deze gave samenwerking krijgen deze jongeren kans om hun talenten te ontwikkelen en daar de erkenning voor te krijgen in de vorm van een diploma of een praktijkverklaring. House of Barbers biedt hen de opleiding, zonder dat ze het gevoel hebben naar school gaan. We brengen de opleiding naar hun veilige omgeving, waar ze zichzelf kunnen, mogen en durven zijn en zich verder ontwikkelen.‘

De studenten krijgen de persoonlijke begeleiding die bij hen past, in een groep van maximaal 15. De docenten en begeleiders zijn van het Nova College en bekende namen uit de barber wereld. House of Barbers helpt bij de juiste stappen van student tot professional.

Reacties

Cookieinstellingen