Telstar in eigen huis nipt onderuit tegen Jong Ajax

Heerlijk avondje voor Plet levert Telstar geen punten op
Heerlijk avondje voor Plet levert Telstar geen punten op
Foto: Dennis Gouda

VELSEN – Een pijnlijke avond, maar toch een met een beetje gouden randje. Zo kan er in Velsen worden teruggekeken op de wedstrijd van Telstar tegen Jong Ajax. De Witte Leeuwen ging nipt onderuit tegen de Amsterdammers die in de slotfase de zege over de streep trokken. Lichtpuntje voor het team van Mike Snoei: Glynor Plet werd gedeeld topscorer aller tijden van Telstar door tweemaal te scoren.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Dennis Gouda)

De spelers van Telstar staken voor de aftrap hun zwaar geblesseerde teamgenoot Yaël Liesdek een hart onder de riem met T-shirts. De verdediger heeft zijn achillespezen afgescheurd en ligt er voorlopig uit. De bezoekers uit Amsterdam kregen het eerste kansje via de Belg Mika Godts, hij kopte van vlakbij over. Godts had even later opnieuw de openingstreffer op zijn schoen. Oog in oog met doelman Ronald Koeman Jr. faalde hij opnieuw.

Yayha Boussakou, die weer eens in de basis mocht beginnen, creëerde tussendoor ook twee mogelijkheden zonder succes. Ar’Jany Martha zorgde na een klein halfuur alsnog voor de Amsterdamse voorsprong: 0-1. Opvallend genoeg werden de Velsenaren hierna het meest gevaarlijk. Zo kwam David Min vrij voor doelman Thom de Graaff, maar krulde de bal naast het doel. Datzelfde gold voor Boussakou die recht op de Ajax-goalie schoot.

Dat spelbeeld bleef ook in de tweede helft hetzelfde. Christos Giousis, die terugkeerde na zijn schorsing, schoot op de binnenkant van de paal. Enigszins tegen de verhouding verdubbelden de Amsterdamse beloften de marge naar twee. Kian Fitz-Jim was de maker van het doelpunt. Trainer Mike Snoei voerde een drievoudige wissel door, één daarvan was Glynor Plet. Hij bracht de spanning terug door de 2-1 te maken. Alle hoop van Telstar werd echter aan diggelen geschoten door Gabriel Misehouy: 1-3.

En dat was twee, en dus: Telstar’s topscorer aller tijden.

Glynor Plet maakte in blessuretijd nog zijn 87e treffer en werd daarmee gedeeld topscorer aller tijden van Telstar. Hij deelt die titel met Sander Oostrom. Er veranderde uiteindelijk niks aan de stand, waardoor het 2-3 bleef. Door de nederlaag kukelt Telstar naar de elfde plaats op de ranglijst, terwijl Jong Ajax vijftiende staat.

PEC Zwolle is vrijdag de tegenstander van de Witte Leeuwen. De jonge Ajacieden spelen pas maandag 17 april weer. Dan is Jong PSV de tegenstander op Sportpark De Toekomst.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws / Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van Dennis Gouda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen