Mantelzorgwaardering 2023 Beverwijk en Heemskerk van start!

Foto: Pixabay

HEEMSKERK/BEVERWIJK – Alle inwoners van gemeente Heemskerk en Beverwijk hebben een brief gekregen over de mantelzorgwaardering. De gemeenten willen met de mantelzorgwaardering mantelzorgers bedanken voor hun inzet. De waardering is een cadeaukaart van € 25.

Wat is mantelzorg?
Zorg je voor een geliefde of naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan ben je mantelzorger. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Als mantelzorger geef je meer zorg dan de normale dagelijkse zorg voor partners, ouders of kinderen die thuis wonen.

Jonge mantelzorgers
Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek? En moet je daardoor thuis vaak meehelpen? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Dan heb jij ook recht op de waardering. Ken jij een jonge mantelzorger? Stel hem of haar dan op de hoogte van deze waardering.

De mantelzorgwaardering is een cadeaukaart van € 25
Wij waarderen wat je doet. Dat zeggen we niet alleen. We willen je ook een klein cadeautje geven. We bieden mantelzorgers die voor iemand zorgen in gemeente Heemskerk of gemeente Beverwijk een cadeaukaart van € 25 aan. Zorg je voor iemand in een andere gemeente dan Heemskerk of Beverwijk? Dan kun je bij die gemeente informeren naar de mantelzorgwaardering.

Ben je mantelzorger? Vraag dan vóór 16 juni a.s. de mantelzorgwaardering voor 2023 aan. Je bent mantelzorger als je langer dan 3 maanden meer dan 4 uur per week hulp of ondersteuning geeft aan iemand met een ziekte of beperking en hier geen geld voor krijgt.

De mantelzorgwaardering vraag je digitaal aan via:

Heb je geen internet of vind je dit moeilijk? Neem dan voor hulp contact op met MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg. Deze hulp is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen