Nova College en vijf hotels in de Haarlemmermeer gaan samen opleiden

Foto: Nova College

Het Nova College breidt de mbo 4 opleiding voor Hotelmanagement komend schooljaar uit naar de Haarlemmermeer. Samen met Hotel van der Valk, Novotel, Hyatt Place, Intercity en Steigenberger Hotel biedt het Nova College deze opleiding aan volgens de praktijkroute. Dat betekent dat de studenten grotendeels leren in het bedrijf.

Zaterdag 15 april ondertekenden de partijen deze samenwerking. Op die dag vond ook de kennismaking en matching plaats tussen de aankomend studenten en de hotels waar zij hun opleiding gaan volgen.

Praktijkroute betekent dat studenten vooral leren in de praktijk. Zij gaan twee dagen per week naar school en leren drie dagen per week bij een van de zes aangesloten hotels in de regio Haarlemmermeer. Op school volgen de studenten de theorievakken, workshops en hoorcolleges. De andere drie dagen leren zij in een van de hotels de onderdelen bediening en keuken, leidinggeven aan het personeel, de inkoop coƶrdineren en voor de financiƫle zaken zorgen. Zo leren zij hoe zij een eigen horecabedrijf runnen of leiding geven in een bestaand horecabedrijf. Studenten ontvangen een stagevergoeding van 5 euro per uur. Elke week hebben de studenten een uur coaching van hun docent en van hun leermeester in het hotel. Ook is er regelmatig contact met de ouders van de student over de studievoortgang.

Duurzaam voorzien in personeelsbehoefte
Zeker met de grote vraag naar horecapersoneel is de praktijkroute voor de hotels een aantrekkelijke en duurzame manier om te voorzien in de tekorten in hun personeelsbestand. Door de studenten grotendeels in het bedrijf op te leiden, leren zij daar niet alleen het vak maar ook de bedrijfscultuur goed kennen. Een goede match voorkomt personeelsverloop. Meer informatie over de opleiding is te vinden op novacollege.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen