Nova-studenten Freek Kenter en Jasper Koster winnen de Bokkedoorns Award

Gastheer Freek Kenter en kok Jasper Koster van het Nova College, winnaars van de Bokkedoorns Award
Gastheer Freek Kenter en kok Jasper Koster van het Nova College, winnaars van de Bokkedoorns Award
Foto: Nova College

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 25 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels elfde masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met als hoofdprijs de Bokkedoorns Award. Direct na de wedstrijd maakte de jury de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Nova Restaurant in Haarlem. Gastheer Freek Kenter en kok Jasper Koster, beiden uit Haarlem, mocht de Bokkedoorns Award 2023 trots in ontvangst nemen.

De koks moesten een steak béarnaise met garnituur bereiden en een mysterie-opdracht uitvoeren, serveren en toelichten aan de jury. De studenten gastheer/gastvrouw moesten voor het oog van de jury aan tafel steak tartare bereiden, wijn proeven en herkennen en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen. Ook moesten de deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden. Uit beide categorieën kwam één winnaar. Zij ontvingen naast de Bokkedoorns Award, het bijbehorende certificaat, een diner voor twee én een tweedaagse stage in restaurant de Bokkedoorns in Overveen. De beide winnaars wonen niet alleen in Haarlem, ze werken er ook. Jasper werkt in Brasserie Bruis en Freek in restaurant Moustique.

De jury van de Bokkedoorns Award bestond uit Pascal Beeren, chef-kok Roy Eijkelkamp, Haarlems Dagblad journalist Judy Nihof, maître sommelier Niels van Overmeire van de Bokkedoorns, Bourgondisch Lifestyle kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren en Novadocenten Bart Zandvliet en Annemieke Loek.

De feestelijke uitreiking sloot af met een borrel en hapjes voor alle deelnemers, hun ouders en hun leerbedrijven geserveerd door studenten van de Nova College Hotelschool.

Cookieinstellingen