Haarlem Bevrijdingspop 2023 heerlijke muziek en ‘spiritually liberating atmosphere’

Wat hebben de bezoekers en de organisatie van Bevrijdingspop Haarlem het vrijdag 5 mei 2023 getroffen! Geen regen of onweer, het publiek wél in ‘een goeie bui’, een bevrijdende sfeer, heerlijke muziek, en véél bezoekers. Dat laatste draagt economisch bij aan de mogelijkheid ook het komend jaar Bevrijdingspop te kunnen organiseren. Volgens de organisatie hebben op 5 mei in totaal 145.000 mensen Bevrijdingspop Haarlem bezocht.

Tekst Charles Duijff, foto’s Wim Meijer en Charles Duijff, film Charles Duijff (vind jezelf!)

Wat de afbeeldingen betreft, u bent ongetwijfeld nieuwsgierig of u fotografisch bent vastgelegd. Verderop in dit artikel twee website-links naar de albums van alle foto’s die de Nieuws.nl redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff voor u maakten. Enkele daarvan staan ook in dit artikel. We waren aanwezig vanaf het begin tot ca.18:00 uur. U treft foto’s van zowel podium-momenten als bezoekers. Geniet ervan!

Het festival werd o.a. geopend door de commissaris van de Koning Arthur van Dijk (zie openingsfilm) Eerst werd het bevrijdingsvuur ontstoken, waarna als eerste act L’ Asset optrad (mooie foto hieronder) Met zo mooi is dat de organisatie van bevrijdingspop ook jong talent dit prachtige podium biedt!
Als tweede act trad CLAUDE op.Voor gezinnen met kinderen was er een apart Kinderfestival. Ook daar alleen maar blije gezichtenOp de Dreef waren professionele DJ’s ‘muzikaal op dreef’De groep YIN YIN, een Nederlandse Thai Psych Funkband uit het zuiden van ons land was aan de beurt na zanger CLAUDE. Deze groep staat garant voor psychedelische liveshows, waarin genres als Thaise funk, disco, electronica en wereldmuziek elkaar ontmoeten.Toen het podium gereed werd gemaakt voor Nielson stroomde het publiek van alle kanten richting het hoofdpodium.Hij voelt zich nog altijd ‘SEXY als hij DANST’ en de toeschouwers met hem !!Vele afbeeldingen, ook  gemaakt van het publiek treft u in twee fotoalbums waarvan de website-links staan boven de laatste foto in dit artikel. Hieronder enkele voorbeelden…Op Bevrijdingspop  5 mei wanneer de klok 5 voor 5 aanwijst wordt jaarlijks aandacht besteed aan bijzondere gebeurtenissen gerelateerd aan onze vrijheid. Op alle vijf podia in Haarlem werd in 2023 stilgestaan bij de vrijheid waarin wij mogen leven en de onvrijheid zoals die nu in Ukraine bestaat.  Vanuit de Haarlemse betrokkenheid met Ukraine is Haarlem4Ukraine ontstaan. Deze stichting wil de Oekraïense bevolking en vluchtelingen in Haarlem ondersteunen.

Daarna trad KARSU op Ook haar optreden was indrukwekkend. Hieronder treft u de website-links naar beide albums
KLIK HIER voor album WIM
KLIK HIER voor album CHARLES
Tot volgend jaar!

Cookieinstellingen