Telstar-voorzitter Pieter de Waard fietst zijn club achterna… van IJmuiden naar Maastricht

VELSEN ZUID / MAASTRICHT – Zeventien jaar lang was hij algemeen directeur bij Telstar. Aan het einde van dit seizoen zwaait hij echter af. We hebben het over clubicoon Pieter de Waard. Met zijn afscheid van de Witte Leeuwen vertrekt de langstzittende, en tevens  meest markante voorzitter van het betaald voetbal.

(reportage: Wim Meijer en Charles Duijff)

Uitgesproken kleding, prikkelende uitspraken, deelnemer aan ‘De Slimste Mens’, en kandidaat-voorzitter van de KNVB. Kleurrijker gaat ’t niet meer worden in Velsen-Zuid. Dat een clubicoon met dit imago ook op een opzienbarende manier afscheid neemt mag duidelijk zijn. Hij doet dat op een sportieve manier samen met een groep aanhangers van Telstar. Vanmorgen, om klokslag 09.00 uur vertrok de groep voor de zogenaamde ‘Tour de Waard’, een 2 dagen lange fietstocht over 263 kilometer van het BUKO-stadion in Velsen-Zuid naar Stadion de Geusselt in Maastricht, waar Telstar morgenavond MVV treft in de op een na laatste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd die gewonnen móet worden om nog kans te maken op de Play-Offs.

De steun van extra supporters vanuit de IJmond kan Telstar dus best wel gebruiken. Zeker, omdat coach Mike Snoei deze wedstrijd niet op de bank mag plaatsnemen vanwege een rode kaart die hij kreeg in de slotminuten van de wedstrijd tegen Willem II afgelopen vrijdag. Je zou zeggen dat er nu een plaatsje vrij is op de bank voor Pieter de Waard. Het zou het afscheid wellicht nóg ‘Waard’evoller maken. Of het ook voetbaltechnisch tot het gewenste resultaat zou leiden kun je je afvragen.

Dat de ‘Tour de Waard’ een flinke sportieve uitdaging is werd vanmorgen bij het vertrek al meteen duidelijk. Direct na het maken van de groepsfoto’s en het startsignaal met de vierhoornige toeter van super-Telstar-supporter Peter Zoontjes (alias Jomanda), ging de hemel open en zorgde voor de nodige ‘waterkoeling. En als het Buienradar ons niet bedriegt dan komt de Pieter de Waard Brigade onderweg nog heel wat buitjes tegen.

Vanavond landen de fietsers in Andel om daar de nacht door te brengen. En morgen wordt dan koers gezet naar Maastricht, in de hoop later op de avond, de volle drie punten mee naar Velsen te nemen.

Tour de Waard is een actie die ook voor de spelers van Telstar een extra stimulans zal zijn om ‘tot het gaatje’ te gaan.. Tot het gaatje voor Pieter, maar bovenal (zoals Pieter de Waard dat vanmorgen verwoordde) voor de enige club uit het betaald voetbal met 20 letters in z’n naam: TELSTARRRRRRRRTRRRRRR!

Hieronder een kleine foto-impressie van de start van de ‘Tour de Waard’ van Nieuws.nl-redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen