Geen play-offs voor Telstar; Witte Leeuwen onderuit tegen MVV

De enige treffer van Telstar wederom van de voet van Glynor Plet
De enige treffer van Telstar wederom van de voet van Glynor Plet
Foto: Dennis Gouda

VELSEN / MAASTRICHT – Telstar heeft de laatste strohalm om de  play-offs niet kunnen pakken tegen MVV. Het werd in Maastricht 2-1 voor de Limburgers. Glynor Plet scoorde in de slotfase nog wel een aansluitingstreffer, maar het leverde geen punten op. Door de zege van VVV-Venlo op De Graafschap (2-1), is nacompetitie niet meer haalbaar.

(bron: NH Nieuws / foto: Dennis Gouda)

Voorafgaand aan de wedstrijd leefde er bij de Velsenaren nog alle hoop op een plaatsje bij de laatste acht op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en daarmee deelname aan de play-offs. Voorzitter Pieter de Waard was, bij wijze van subtiele afscheidsactie, met een aantal supporters op de fiets naar Maastricht gereden om de selectie een extra hart onder de riem te steken. Het mocht niet baten. Hoop op een goede afloop voor het team van Mike Snoei (zelf niet op de bank vanwege een rode kaart in het vorige duel tegen Willem II) werd al binnen 20 minuten genadeloos de grond in geboord door twee treffers van de thuisploeg.

Geheel tegen de veldverhouding in was het Jarne Steuckers, die na 12 minuten de eerste kans van MVV binnen schoot: 1-0. De voorsprong werd binnen tien minuten verdubbeld door Ruben van Bommel.

Telstar gaf de hoop niet op en vocht voor de laatste kans op de play-offs. Tweemaal was David Min erg dichtbij, maar het zat niet mee in de afronding. Het duurde uiteindelijk tot in de slotfase totdat Telstar toch nog het net van MVV wist te vinden. Het was Glynor Plet (wie anders?) die raak tikte op aangeven van Giousis. De resterende 10 minuten bleken echter niet voldoende om Telstar alsnog langszij te brengen, laat staan de 3  benodigde punten te brengen.

Het seizoen wordt volgende week door Telstar afgesloten met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Verder dan sportieve eer staat er niet op het spel. Telstar heeft zeven punten minder dan VVV-Venlo en FC Eindhoven en kan de play-offs dus niet meer halen.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen