De allerlaatste van Frank Sinatra ‘The Voice’

Foto: Picryl / Wikipedia

Vandaag 25 jaar geleden, op 14 mei 1998, overleed de Amerikaanse zanger, acteur, entertainer filmproducent en -regisseur Frank Sinatra op 82-jarige leeftijd aan een hartaanval. Dat was 58 jaar nadat hij in 1940 zijn doorbraak als zanger had beleefd bij het orkest van Tommy Dorsey.

Drie jaar voor zijn overlijden had hij in 1995 voor de laatste keer opgetreden voor een select gezelschap van sporters, vrienden en bekenden in memorabel concert als slotstuk van het Frank Sinatra Desert Classic Golf Tournament.

Eind 1996 kwam een definitief einde aan de muzikale carrière van “The Voice” of “Ol’ Blue Eyes”, zoals zijn veel gebruikte bijnamen klonken. Een hersenbloeding en meerdere hartaanvallen kondigden het begin aan van het einde. En op 14 mei 1998 overleed hij in bijzijn van zijn vrouw Barbara en dochter Nancy na het uitspreken van zijn laatste woorden “I’m losing”

Sinatra is begraven in het Desert Memorial Park in Cathedral City, Palm Springs, Californië. Op zijn grafsteen staat de tekst “The Best is Yet to Come”, wat de titel is van het liedje dat hij in februari 1995 als laatste zong voor zijn publiek.

Reacties

Cookieinstellingen