Spartan Race dit weekend weer terug in Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

ZANDVOORT – Na twee succesvolle edities in 2021 en 2022, vindt dit weekend de derde editie plaats van Spartan Race Zandvoort. Met een recordaantal deelnemers (3000+) en prachtig weer in het verschiet, belooft dit een prachtige editie te worden. Een editie waar ook op NieuwsNL de nodige aandacht aan zal worden besteed.

Spartan staat voor obstakels, veel plezier maar ook afzien. Zandvoort zal voor één weekend omgebouwd worden tot een groot paradijs vol obstakels. Voor de duizenden deelnemers worden vijf races georganiseerd die zullen variëren in afstand, het aantal obstakels en daarmee dus ook de bijbehorende uitdaging:

  • (Night) Sprint: 5 kilometer met 20 obstakels, met een editie in het donker op zaterdagavond
  • Super: 10 kilometer met 28 obstakels
  • Beast: 21 kilometer met 38 obstakels

Er is ook aan onze kleine Spartans gedacht met Spartan Kids Race. Voor hen zijn er drie verschillende afstanden. 800 meter voor leeftijd vanaf 4 jaar, 1,6 km vanaf 7 jaar en de 3,2 km voor de oudste Kids.

Dit jaar is de Elite European Series een nieuwkomer op het programma. Zaterdagavond om 20:00 uur start deze sensationele en supersnelle race met de beste professionele atleten uit heel Europa. Zaterdagmiddag om 15:00 uur worden de pro’s voorgesteld aan het publiek op het evenemententerrein van het Badhuisplein in het centrum van Zandvoort.

Later dit weekend (veel) meer over de Spartan Race Zandvoort op NieuwsNL.

(foto: Spartan Race Zandvoort)

Reacties

Cookieinstellingen