Studenten Nova College maken 3D beeld ‘Sustainable Development Goals’ met studenten uit Duitsland, Zweden en VS 

BEVERWIJK / AMSTERDAM – Mbo studenten werktuigbouw van het Nova College in Beverwijk hebben met studenten uit Duitsland, Zweden en de VS een 3D beeld gemaakt. Dat beeld bestaat uit 3D geprinte ‘tegels’, die de studenten hebben ontworpen en waarin ze de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) hebben verbeeld.

Deze tegels hebben ze van elkaar geprint om zo gezamenlijk te bouwen aan een beeld van duurzame materialen als olifantsgras en PLA op basis van melk. Op donderdag 25 mei was de finale van dit project One for All Global 3D printing project in Science museum NEMO in Amsterdam. Daar werd het 2,5 meter hoge beeld feestelijk onthuld en een documentaire over het project vertoond.

Marcel Toussaint, docent werktuigbouw van het Nova College, één van de initiatiefnemers voor dit Erasmus+-project: ‘Doel was van elkaar leren en groeien als mens en ook bewustwording van de 17 SDG’s van de Verenigde Naties. En dat is goed gelukt. Het was heel inspirerend voor alle studenten en medewerkers, die hieraan hebben meegedaan. Voor mezelf heb ik echt gezien dat er veel meer mogelijk is dan ik dacht. We hebben zoveel geleerd binnen én buiten het klaslokaal en de studenten hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We gaan dan ook zeker een vervolg geven aan dit project.’

Nova-docent Marcel Toussaint tijdens het interview met Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff

De presentatie van het beeld gebeurde op een ludieke manier. Per boot werd het beeld overgebracht naar MEMO waar een grote groep belangstellenden de studenten verwelkomden. Na te zijn aangemeerd was het tijd voor de nodige handelingen om op een veilige manier het beeld van boord te krijgen en over te brengen naar de zaal in NEMO op de 2e etage waar later de presentatie plaatsvond. Een actie die vlekkeloos verliep, eigenlijk zoals het hele proces rond de totstandkoming van het 3#D beeld met daarin verwerkt de 17 Sustainable Development GoalsSustainable Development Goals
De Sustainable Development Goals (SDG) ofwel de “duurzame ontwikkelingsdoelen” zijn de 17 doelen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen als onderdeel van de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling. De SDG’s vormen een wereldwijde oproep tot actie om de planeet te beschermen, armoede te beëindigen en ervoor te zorgen dat alle mensen vrede en welvaart ervaren.Na de presentatie van het beeld en een welkomstwoordje van Novadocent Marcel Toussaint, (verantwoordelijk voor dit project) en Florus Roelofsen (voorzitter CvB Nova College) werden de partnerscholen in dit project voorgesteld. Daarna werd een documentaire getoond van de totstandkoming van het 3D-beeld, gevolgd door een workshopcarrousel door de Novastudenten, studenten uit Zweden en Duitsland. Hieronder Florus Roelofsen over belang MBO-studie.

Nieuws.nl-redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff waren aanwezig bij de presentatie en maakte bijgaande (film)reportage. Klik hiervoor o.a. op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Hieronder ook nog een kleine foto-impressie van deze bijzondere middag:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen