Velsertunnel richting Velsen hele dag dicht na ongeluk

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN / BEVERWIJK – De Velsertunnel in de A22 tussen Velsen en Beverwijk is dinsdag de hele dag gesloten in de richting van Velsen, meldt de ANWB. In de richting van Beverwijk is maar één rijstrook open. Verkeer kan omrijden via de A9 en de Wijkertunnel.

Tijdens werkzaamheden in de nacht is een auto tegen de verrijdbare noodvangrail aangereden. De automobilist zou een rood kruis hebben genegeerd. Door de botsing raakte de vangrail zwaar beschadigd.

De verrijdbare vangrail wordt vanavond na de avondspits weggetakeld. “Dit doen u we vanavond omdat we hiervoor de hele weg af moeten sluiten”, legt de woordvoerder uit. “Er zouden grote problemen ontstaan als we dit overdag zouden doen.”

Door de afgesloten tunnelbuis rijdt het verkeer vanuit het zuiden door de westbuis, het verkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de Wijkertunnel. “We rijden met een tunnelbuis minder, dus dit zorgt voor hinder in de regio IJmond”, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Gisteren was er ook al een storing in de Velsertunnel, toen was de tunnel in noordelijke richting dicht. Het probleem lag aan een defect in de verkeersregelinstallatie. Deze storing begon in de ochtend en was halverwege de avondspits voorbij.

Cookieinstellingen