Bezoekersdag Haarlem Jamborette met 3500 scouts in Spaarnwoude

Foto: Charles Duijff

Op zondag 13 augustus tussen 13.00 en 16.30 uur waren buurtbewoners, familie, vrienden en kennissen van harte welkom op het Spaarnwoude Houtrak-terrein tijdens de Haarlem Jamborette, die 5 augustus j.l. van start ging en nog tot en met 16 augustus duurt.

Tekst en foto’s Charles Duijff, Film John van der Wal (Youtube 023TVonline) Klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting…..

Haarlem Jamborette is een internationaal Scoutingkamp. De inrichting en voorbereiding van het kamp neemt doorgaans zo’n anderhalve week in beslag. De organisatie kan in recreatiegebied Spaarnwoude, tussen Haarlem en Amsterdam, overigens beschikken over een enorm groot terrein waar maar liefst 4 sub-kampen kunnen worden opgezet. De kosten van Haarlem Jamborette worden voornamelijk betaald uit de opbrengst van alle deelnemers-bijdragen (een vast bedrag per deelnemer). De deelnemers krijgen veel faciliteiten aangeboden voor die bijdrage, lees hierover verderop.3500 scouts

Twaalf dagen lang kamperen dus ruim 3500 scouts in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar uit maar liefst 26 verschillende landen op het Jamborette-terrein! Zondag 13 augustus mocht naast familie en vrienden ook de pers een kijkje komen nemen. Redacteuren van Nieuws.nl en 023TVonline (film) werden rondgeleid door de organisatie en maakten een gezellige impressie van de druk bezochte bezoekersdag.Programma

Bron organisatie: Tijdens het kamp genieten de deelnemers van een vol programma met activiteiten die variëren van sportieve, creatieve en typische Scoutingactiviteiten rond het kampterrein tot excursies buiten het terrein, waaronder bezoek aan een pretpark. Buiten het programma om kunnen de scouts elkaar ontmoeten in het ‘Mokkie’, waar elke dag entertainment is, bij een kampvuur of tijdens de openluchtdisco. Bekijk hieronder het filmpje van 023TVonline.

Thema

De Jamborette wordt eens in de vier jaar gehouden en het kampthema is deze keer ‘Take 23: Haarlem Jamborette – ‘The making of’’. Er wordt steeds minder tv gekeken, daarom maken de scouts gedurende het kamp content voor hun tv-studio ‘Studio 14’. Samen gaan zij op deze manier het televisiestation redden. De scouts zijn dus verdeeld in vier subkampen, die elk een eigen fictief televisiekanaal representeren.

Voor deelname aan deze 14e editie van het kamp Haarlem Jamborette  2023 betalen de deelnemers € 380 per persoon, waarvoor ze voor de gehele periode een kampeerplek krijgen, inclusief voedsel en drank, er zijn goede sanitaire voorzieningen met warme douches en er is WIFI waarvan vrij gebruik kan worden gemaakt. Gedurende 9 dagen zijn er volop activiteiten, er is de open dag en ook een dag waarin je persoonlijke activiteiten kunt organiseren. Iedere dag geldt een speciaal thema, zoals bijvoorbeeld water, spoorzoeken, wandelen, sporten, kunst en nog veel meer.

Hieronder enkele afbeeldingen in willekeurige volgorde. Verderop een link naar alle foto’s…
KLIK HIER voor alle foto’s van zondag 13 augustus 2023

Cookieinstellingen