Noodverordening rondom Telstar – Cambuur wegens mogelijke confrontaties

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN – De gemeente Velsen heeft het gebied rondom het stadion van Telstar in Velsen-Zuid aangewezen als veiligheidsrisicogebied, rondom de wedstrijd Telstar – SC Cambuur. Dat houdt in dat de politie sinds vanmiddag 14.00 uur preventief mag fouilleren. Voetbalsupporters zouden met elkaar de confrontatie willen aangaan, meldt de gemeente Velsen op basis van informatie van de politie.

(bron: NH/Telstar)

De gemeente is bang dat de openbare orde ernstig wordt verstoord. Zo zijn er signalen dat supporters van Cambuur kaartjes hebben gekocht voor de thuisvakken van Telstar. Naar aanleiding daarvan besloten de Velsenaren eerder deze week de kaartverkoop tijdelijk stil te leggen.

Supporters van AZ zouden ook willen afreizen naar Velsen-Zuid. De supportersgroepen van AZ en SC Cambuur onderhouden volgens de gemeente een ‘vriendschapsband’.

De noodverordening is van kracht tot morgenmiddag 14.00 uur. Supporters van Cambuur mogen alleen in het veiligheidsrisiciogebied komen als ze een kaartje hebben en gebruikmaken van de verplichte buscombi. Dat uitreisreglement geldt voor alle uitwedstrijden van de Friezen.

De wedstrijd tussen Telstar en Cambuur begint vanavond 20.00 uur. Het duel is live te volgen in NH Sport op NH Radio.

Cookieinstellingen