Telstar geen punten, wél een kater na beladen duel met SC Cambuur

Wedstrijd tussen Telstar en SC Cambuur tweemaal gestaakt

VELSEN ZUID – Een krankzinnige wedstrijd waarover ook al voorafgaand aan de wedstrijd al het nodige te doen was. Zo kondigde burgemeester Dales vooraf al een noodverordening af omdat er signalen waren dat het risico bestond dat het tot een gewelddadig treffen zou komen tussen de supporters van de beide ploegen. Dit, omdat bleek dat supporters van Cambuur kaartjes hadden gekocht voor de thuisvakken.

Dat de spanning ook een uitweg zou vinden tijdens de wedstrijd bleek al na 20 minuten nadat Milan Smit via een penalty Cambuur op voorsprong had gezet.

Verbijstering bij Ronald Koeman jr. over de aan SC Cambuur toegekende strafschop (foto: Dennis Gouda)

Het gevolg was dat er vanuit de Telstar-supporters het nodige commentaar neerdaalde op scheidsrechter Stan Teuben die wel uiterst gul strooide met niet altijd even terechte gele kaarten, vooral aan het adres van de Telstarspelers. Toen er vervolgens bierbekers op het veld werden gegooid besloot Teuben de wedstrijd stil te leggen. Gelijktijdig greep de mobiele eenheid op de tribune in en verrichte een aanhouding in het Telstar-vak.

(foto’s: Inter Visual Studio)

Na een onderbreking van een kwartier, was het Smit die de voorsprong van Cambuur verdubbelde. Opnieuw gebeurde dat vanaf de strafschopstip. Aanleiding was een uiterst discutabele penalty na een loepzuivere tackle op de bal door Telstar-verdediger Jorginho Soares. Een uiterst geflatteerde voorsprong voor de ploeg uit Leeuwarden.

Direct na de rust bracht de ingevallen Quinten van den Heerik toch de spanning terug door de 2-1 te maken. Het had zelfs weinig gescheeld of Eddahchouri had voor de gelijkmaker getekend. Dat mocht niet zo zijn. Integendeel: in de 71e minuut kwam Cambuur op 3-1 na een schitterende vrije trap van Michael Breij, waarna de wedstrijd opnieuw werd stilgelegd omdat er  bekertjes bier op het veld werden gegooid. Omdat de daders werden gepakt mocht de wedstrijd toch nog worden uitgespeeld.

Kon er nog wel bij: na 6 gele kaarten en twee penalty’s ook nog rood voor Jayden Turfkruier (foto: Dennis Gouda)

Na de onderbreking zorgde Eddahchouri nog voor de 3-2, maar verder kwam Telstar niet meer. Dat had mede te maken met een rode kaart voor Jayden Turfkruier een kwartier voor tijd.

Door de nederlaag blijven de Witte Leeuwen na twee duels zonder punten. Jong AZ is maandag 28 augustus de volgende tegenstander.

Bij de wedstrijd aanwezig was fotograaf Dennis Gouda. Klik HIER voor zijn complete fotoserie van de wedstrijd tussen Telstar en SC Cambuur.