Sainz is fractie sneller dan Verstappen en pakt pole op Monza

Foto: Inter Visual Studio

MONZA – Carlos Sainz heeft de Italiaanse fans laten juichen op het circuit van Monza. De Spanjaard reed in zijn Ferrari tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië de snelste ronde en veroverde poleposition.

(bron: ANP / foto: Inter Visual Studio)

Hij was een fractie sneller dan Max Verstappen. De coureur van Red Bull gaf 13 duizendsten toe en moet voor de race op zondag genoegen nemen met de tweede startpositie. Charles Leclerc gaf de fans van Ferrari nog meer te vieren door de derde tijd te rijden. De Monegask was 0,067 seconde minder snel dan Sainz.

Verstappen leidt riant in het kampioenschap en stevent af op zijn derde wereldtitel. De Limburger won de laatste negen races en in totaal elf van de dertien grands prix die dit seizoen zijn verreden. Hij stal een week geleden nog de harten van zijn vele fans door voor het derde jaar op rij in zijn thuisrace op het circuit van Zandvoort te zegevieren.

Record
Morgen staat er voor Verstappen een record te wachten. Als ’t hem lukt om op Monza te winnen dan is dat de 10e grand Prix op rij. Nog nooit eerder slaagde een formule 1 – coureur daarin. Het record staat nu gedeeld op naam van Verstappen en Sebastian Vettel, die het kunstje in 2013 flikte.

Cookieinstellingen